miercuri, 10 iulie 2013

Justiţia română este curvă

Ştiu, îmi cer iertare, dar situaţia nu poate fi rezumată decât în propoziţia Justiţia română este curvă. Ei, cum aşa?!, vor sări de fund în sus doamnele judecătoare de la tribunale, curţi de apel, înaltă curte etc., toate vor sări de fund în sus, jignite, ofensate etc.

Păi, de unde am aflat eu că doamna Justiţie este una din alea? Simplu, din ziare, din stenogramele de la dosarul judecătoarelor şpăgare de la Tribunalul Bucureşti. Viorica Dinu se lăuda ea la telefon cum merge la judecătorul Iulică de la Curtea de Apel şi cum cumpără o hotărâre judecătorească favorabilă, "bă, uite, cu banu' înainte". Ei, vedeţi? Cine mai lucrează cu banu-nainte? Doar curvele. Sofismul zice că dacă doamnele curve lucrează cu banu-nainte, iar domnul Iulică al justiţiei române ia banu-nainte, rezultă că doamna justiţie a Vioricăi Dinu şi a lui Iulică fără frică este o curvă. Iar o ţară întreagă vrea să-i facă dreptate curva aceasta penală.

2 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Ei, vedeţi? Homer, încă din antichitate prevedea ce avea să se întâmple cu societatea noastră: "Făcu-ntre taberi (Ponta şi Băsescu)să se-ncheie pace/Şi-unire (peste Crin)pe credinţa lor jurată" (C.XXIV, v.726-727 -din "Odiseea",ultimele). Omul a fost pedepsit, aflăm din Biblie, să nu se abată de la porunca stăpânilor. Ori, noi? Cârtim fără folos... spre hazul celor care spuneau, că boul, tot în jug îşi va rupe grumajii. Bineânţeles, tot pentru ei, cei care fără ştirea noastră, încheiară pacea.

Augustin spunea...

Hm! Săracul Homer, nici cu gândul nu spera ca versurile lui să vină mănuşă unor aşa mărimi ale secolului XXI!