miercuri, 3 iulie 2013

Egipt-România. Două întrebări

La Cairo, preşedintele de un an al Egiptului, Mohammed Morsi, este deja arestat la domiciliu, pentru că nu vrea să demisioneze, el murind (!) ca un patriot egiptean.

Două întrebări:
1. Cu cât o duc mai rău egiptenii decât noi, românii? Cum cei de pe malul Nilului ies două-trei milioane în stradă, iar noi nici o sută?

2. Mohammed Morsi este arestat la domiciliul său din Cairo. Dacă totuşi al nostru Morsi va fi arestat, la care domiciliu l-am putea găsi: în Mihăileanu, la Vila Lac 3, la Cireşica, la Neptun, la blocul din oraşul Basarabi, sau la strămoşii lui tătari din Kazastan?

4 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Al nostru Morsi: "Ar face pe el - vă spun eu/Gregor Samsa - gândacul lui Kafka/Că prea se îmbuliziseră,zău/Atâţi carcalaci, în Parlament (pe de-a japca)/Intraţi! Fără ruşine - cum spune/Dinaintea legii, Coranul/ Voi, gândaci a lui Kafka/Noi? Lei, pantere şi... pume/Ne vom întâlni, într-un referendum, la anul".
P.S. Fără prezentarea noastră, să vedem, ce aveţi a mai spune?

Augustin spunea...

Excelent aţi legat de cei 130 de ani de la naşterea ieri a lui Kafka. Am văzut că recitiţi Metamorfoza. Ieri dimineaţă am recitit-o şi eu. Parcă mai plină de sensuri şi înţelesuri care-mi scăpaseră la precedentele (re)citiri.

ioan viştea spunea...

Si care ar trebui sa fie concluzia logica? Ca Europa nu e "islamizata" destul astfel incat sa depaseasca reflexivitatea paguboasa si decorticarea pana la cele mai mici detalii, intelesuri si nuante a visului kafkian? In detrimentul actiunii concertate si pragmatice?
Pentru ca a avut o "sansa" la 1683 si a ratat-o atunci, astazi recupereaza din greu,cu nu se stie ce consecinte. Se vede cu ochiul liber> 10mii de turci la Istanbul - 80mii, pe strazi, in Germania; cateva sute sau mii de indignati in Romania si Italia - zeci si sute de mii in Spania, acolo unde adeneul maur isi spune cuvantul!
Ar fi culmea ironiei sa constatam ca formula civica inventata de greci, demosul si agora, domnia regulilor generale vs.ordine particulare(alea care au deturnat acum un an votul popular si care ne-au umplut de amaraciune si disperare!)e cultivat si pus in opera, mai bine si mai eficient, tocmai de "meteci" in Europa si de islamisti acasa la ei!

Augustin spunea...

Da, e un punct de vedere. Dar, nu ştiu câtă importanţă poate avea istoria. Cert este că românilor le trebuie decenii bune să se trezească, chestie care poate că aş înţelege-o dacă aş fi programat să trăiesc trei sute de ani. Altfel, m-am săturat să mi se spună că sunt generaţie de sacrificiu, din anii 60 până acum...