joi, 11 iulie 2013

Bătălia şnapanilor naţionali, faza pe "copii"

Cu cinci-şase ani în urmă, unul Traian Băsescu îşi apăra "copilul" de agresivii varani-moguli de presă, care în loc să se lupte cu el, ditamai lupul de mare, vânează "agramatismele "copilului" EBA! A trebuit să treacă atâţia ani, ca astăzi, lupul moralist să se răzbune şi ca procurorii lui s-o învinuiască pe Camelia Voiculescu de complicitate la şantaj în cazul trustului INTACT. La atacul asupra "copilului" europarlamentar Elena Băsescu, celălalt şarlatan naţional răspunde cu un atac la "copilul" milionar în euro Camelia Voiculescu. La fel ca adversarul său, şi varanul naţional sare în apărarea odraslei. Amândoi îşi apără la baionetă fetele pe care tot ei le-au băgat în faţă cu voioasă inconştienţă.

Noi, de pe margine, ne băgăm în vorbă ca musca-n lapte. Eu încerc să nu fiu de partea unuia sau altuia din cei doi şnapani naţionali, care se luptă pe viaţă şi pe moarte, probabil de la invidia că unul are cu o sută-două de milioane de euro mai mult decât celălalt, bani câştigaţi altfel din muncă cinstită, desigur. Că finlandezii, luxemburghezii, americanii, evreii şi belgienii ar trebui să vină în România şi să înveţe de la Dan Voiculescu şi Traian Băsescu cum se face primul miliard de euro în câţiva ani. Amândoi îmi sunt la fel de... dragi.

Constat însă că Băsescu, în bătălia ajunsă la faza pe copii, l-a avut pe Voiculescu. El o poate lega cu brăţări de oţel inox pe copila Camelia, dar Dan Voiculescu, când va ajunge şi el să aibă puterea supremă în stat cu partidul lui uniprocentual, n-o va putea condamna pe copila Elena, pentru simplul fapt că prostia nu se anchetează la DNA.

Niciun comentariu: