sâmbătă, 1 iunie 2013

Ciorba rădăuţeană de la Curtea de Argeş

E sfârşit de săptămână şi gătesc. Cum spuneam acum vreo zece zile, voi încropi aici şi o cărţulie cu reţete din mâncărurile gătite de mine. Astăzi, am făcut ciorbă rădăuţeană. Cum? Iaca!:

Am fiert un piept de găină (găină de la mama din Plaiul Cloşani, găină care n-a cunoscut în veci hrana cu chimicale) în câţiva litri de apă, împreună cu o ceapă mare, întreagă, un morcov mare, întreg, un ardei mare, un păstârnac mare, trei cartofi. Pentru o aromă specială, pun şi o crenguţă de leuştean. După ce s-au moleşit cu toatele, am strecurat supa în altă oală, apoi am tocat mărunt zarzavatul şi cartofii. (Unii le pasează, eu le prefer tocate mărunt, mărunt...). Le pun pe toate în supa din noua oală şi le dau din nou în fiert. Dezosez pieptul, dau scheletul la câini (îl apreciază!), şi toc carnea  mărunt punând-o împreună cu celelalte în oală. Până fierb toate acestea vreo zece minute, bat două gălbenuşuri de ou, cu vreun pahar de oţet şi trei căţei de usturoi striviţi cu lama cuţitului şi tocaţi foarte mărunt. După ce se parfumează cu piper măcinat, mărar măcinat şi cimbru, amestecul se pune în ciorbă încet şi mestecând. Verdeaţa se pune direct în farfurie. Mesenii spun lingându-se pe buze că este o ciorbă de burtă...de pui.

2 comentarii:

Fleur spunea...

Pofta buna!

Augustin spunea...

Mai ales, pofta bună ţie!