luni, 20 mai 2013

Securitatea se întoarce

În drum spre casă, la radio aud o ştire: ungurii taie pensiile speciale (nesimţite!) ale foştilor securişti. Păi, bine fac. Mi-au dat o idee.

De doi ani de zile un securist nenorocit, declarat oficial de SRI în 2007 că a făcut poliţie politică în anii 80, ei bine, securistul ăsta dus şi cu mintea, mă tot reclamă, la ziare, la serviciu, la primărie, poate şi la mumă-sa, că nu i-am publicat lui cel mai mare şi mai tare sonet din literatura română... Şi mă ameninţă cu justiţia pentru că i-am stricat imaginea. Sigur că i-am stricat-o nenorocitului, eu creionasem într-o notă benignă că e un scriitor nemulţumit, iar el a fost un torţionar dovedit în Monitorul Oficial. Iar acum ia o pensie nesimţită din banii noştri!

Săptămâna trecută am participat la colocviul despre roman de la Băile Herculane al revistei "Reflex". Acolo, scriitori de valoare, calmi, aplicaţi şi aplecaţi asupra temei, în majoritate bănăţeni molcomi. Ei, şi acolo a venit un scriitor securist, neinvitat, să se laude că el - din poziţia lui de securist - a ajutat pe mulţi scriitori, dar se făcea că apără memoria unora dintre ei spunând (cică ziceau alţii...) că ăla era homosexual, ăla nu mai ştiu ce, Breban - membru în Comitetul Central şi colaborator...

Altfel zis, Securitatea se întoarce. Vot face schiţa unui proiect de lege pe care-l voi propune parlamentarului din colegiul meu. Trebuie să li se taie bandiţilor ăstora pensiile nesimţite şi unele drepturi, în primul rând celor deja declaraţi oficial că au făcut poliţie politică. Mi se pare că sunt un prost dovedit dacă m-am lăsat anchetat şi brutalizat de securişti în dictatură şi continuu să mă las şi în condiţiile de astăzi, oricum de democraţie. Trebuie să ne unim şi să le tăiem macaroana din care sug ca nişte vampiri.

4 comentarii:

v.i. Leana spunea...

Securitatea se intoarce, zici? Ma tem ca doar ne-am prefacut ca niste naivi ce suntem ca ea ar fi disparut, cumva, vreodata! Cum sa dispara cand ea a dat cei mai de succes capitalisti ai natiei,pe unii din cei mai de ocara presedinti, cei mai neintelesi "sonetisti", cei mai afoni"sunetisti" si, se vede bine astazi, cei mai mari "regizori" fara de care nimic nu misca in "piesa" cu marionete? Proiectul tau de lege se va lovi ca de un aisberg in Parlament, acolo unde fratia "sutanelor" cu epoleti a speculat la maxim lichelismul laicilor si i-a absorbit in "parohia" securista in chip de ginerica, fini sau nasi!! O iluzie de care nu merita sa te-agati!

Tudor Cicu spunea...

N-am tăiat niciodată copaci
(interviu dialogat cu vocea poetului Zaharia Stancu)


N-am tăiat niciodată copaci,
- Securişti, însă, aş tăia tot în draci.
Nimănui n-am lăsat un cuvânt.
- Securiştilor: „paşol na turbinca, vidma”- curând.
Ca un stol de lăstuni poemele mele...
- Să vă spurce obrazul, ca la muhaiele.
Când viscolul alb e în toi,
- V-aş fi lăsat fără bulendre, deci, goi!
Nu pentru cocoşul de lemn de pe casă?
- Scriu aceste cuvinte, fiindcă ştiu că vă pasă.
Iepurii se-ascund în zăpadă.
- În baliga vieţii, găseşti securişti, la grămadă.
N-am tăiat niciodată copaci,
- Securişti, însă, aş tăia tot în draci.

Augustin spunea...

@vil
Ba! E prima oară în 23 de ani când chiar mă enervez. Tot ei, tot ei, tot ei?! Eu nu vreau nimic, nici putere, nici bani, doar puţină linişte până la sfârşit. Ei, dar chiar nici pe asta nu ne-o pot accepta nemernicii ăştia? Un securist dovedit că a făcut poliţie politică are rubrică fixă în revistă, iar directorul şi redactorul şef ştiu că a fost securist rău şi-l păstrează. Eu ce să înţeleg de aici? Spune!

@Tudor Cicu. Parodia este absolut excelentă. Eu am iubit totdeauna poezia lui Stancu. Ăsta este ritmul, ăsta e tonul, parcă-i şi aud vocea la radio recitând molcom-sacadat cele de mai sus!...

V.I. Leana spunea...

Revolta-n zadar si de-a surda:
noi, cu zerul, ei, cu urda!