marți, 28 mai 2013

Gaura din drapelul de 237 500 de kilometri pătraţi

Am visat azi-noapte că România intrase în Cartea Recordurilor nu doar cu patriotismul lui Dan Voiculescu, Mihai Gâdea şi frumuşica Sandra Stoicescu, cu steagul lor de aproape un hectar. Ei nu, se făcea că toată ţara era acoperită cu un drapel tricolor. Tot nordul era roşu, de la Sighet şi Suceava până pe linia Cluj-Bacău. Galbenul acoperea Carpaţii Meridionali pînă la paralela 45, iar albastrul trona peste tot sudul.
Eram profund impresionat că patriotismul de sărăcie lucie, de corupţie şi demagogie acoperise cu steagul uriaş nu doar aeroportul Clinceni, dar chiar toată ţărişoara de 237 500 de kilometri pătraţi. Ăsta da record mondial! Nu mai puteai respira, nu te puteai mişca, nu găseai un colţ să urinezi de atâta sfânt sentiment de patriotism! Dan Voiculescu fura zeci de milioane de euro, apoi netezea un colţ din tricolorul de 237 500 de kilometri pătraţi cu lacrimi fierbinţi în ochi. George Copos dădea lovituri de tun la Loteria Naţională, cumpăra clădirile cu un milion de euro şi le revindea a doua zi cu 30, apoi mângâia simţitor pânza de mătase a uriaşului tricolor, întorcându-şi buzunarele pe dos şi tânguindu-se: "N-am nici un ban!" Traian Băsescu vindea flota, se spăla apoi meticulos pe mâini, că pe drapel nu poţi pune mâinile murdare de hoţia secolului, ce dracu! Aşa mângâiau în transă mătasea tricolorului, după tunurile de rigoare: Adrian Năstase, Verestoy Attila, Adrian Videanu etc. etc.
Cu lacrimi în ochi m-am trezit şi eu în zori. Era o duhoare de nesuportat. Am ieşit în curte să respir aer curat. Însă abia aici era o duhoare de mizerie, politicianism, demagogie, corupţie, hoţie pe faţă, prostie şi ipocrizie. Să mă ierte patrioţii de serviciu pomeniţi mai sus şi toţi cei vreo mie asemenea lor, dar n-am mai putut rezista şi am făcut o gaură în drapel să nu mor asfixiat de mirosurile pestilenţiale.

3 comentarii:

I.V. Tallin spunea...

Exceptionala ironia, viziunea, scrierea, totul! Sunt texte, cum e acesta si paginile din Jurnal, de pilda, pentru care am un necaz prietenesc ca nu le-am scris eu!

Augustin spunea...

Din păcate acesta l-am scris cu mare amărăciune. Ţara moare de foame şi de corupţie, iar un securist bătrân ca Voiculescu ne abureşte cu patriotismul lui. Este exact ce ne trebuie, patriotism pe burta goală!

I.V. Tallin spunea...

N-as zice chiar ca Voiculescu e acum buba cu puroi si cangrena Romaniei, ne-am setat pe o marota intretinuta de o parte din media de care se bucura ca scapa atentiei alti sacali mai mari si mai hulpavi decat el. Asta, de bine de rau, fara a fi exonerat de pacate dar spalandu-si foarte multe din ele, si-a luat binefacerea drept mantuire. Spre deosebire de grosul plutonului de profitori nesimtiti si nesimtitori!