luni, 22 aprilie 2013

Logica fiarei

Îl vezi toată ziua pe ecranul televizorului pe Cristian Tudor Popescu, îl auzi în direct la telefon cu televiziunile de ştiri, îl citeşti pe ziare on line şi pe hârtie. Hm! Cum îl vezi încruntat, scrâşnind, perorând, n-ai cum să nu-.ţi aminteşti de apoftegma lui Cioran: "Bucuria are un mare defect: lipsa de rigoare. Priviţi cât de riguroasă e, în schimb, logica fiarei!".

4 comentarii:

ioan viştea spunea...

Individul ingroasa cu mare sarg galeria jurnalistilor cu obrazul rupt in fund, specie nu doar aparent bipeda dar si eterna! Lustragiu asiduu al Realitatii, in momentul in care a simtit ca "realitatea" este penala iar in studiourile TV a inceput sa miroasa a DNA,Fisc si Parchet, si-a luat morga si vocea-i de stentor oparit la domitiliu, acolo de unde, mare caracter!, mare deontolog! dar, cum ziceam, cu obrazul rupt in fund, ofera prostilor "bule" si "edicte". Iar stiristele si realizatorii TV cu mintea scurta il cultiva. Semn ca agro-cultura de pir, matraguna si de..."floarea" tigancii e pe maini bune!

Popa Ciucas-Burger spunea...


reclama TV :

" Luati Liderin.
Contribuie la o erectie perfecta "

daca nu va merge,
incercati " noua gama volum sensation de la Nivea "

cred ca si " Aquafresh " ajuta la ceva. E in trei culori.

Vezi dom'le Doman;
totul este despre sex.

Aminteste-ti noaptea aia de nedee , la tine in Mehedinti - hora zdravana una dupa alta baieti si fete -noi ne faceam ca bem bere.
Pai la metafizica se gandeau ei sau noi? Cu siguranta prietene toata lumea se gandea la sex.

Sunt absolut de acord ca preoteasa cea grasa poate ajunge la Apia doar prin metaqfizica - caz in care sexul ar deveni pretextul - chestiune ce ar rasturna logica lui CT Popescu, care probabil ar iesi din clinciul discutiei explicand ca totul este cu curul in sus intrucat domnisoara directoare ar putea fi frigida si de aici se trag si consecintele multiple ale comportamentului care afecteaza lucratorii iar prin aceasta s-ar explica si agresiunea reclamei care trebuie prezentata mai apasat pentru mai mult erect. Efect.

Dar degeaba.

Asa cum a sesizat Dl Vistea
ca ""floarea" tigancii e pe maini bune!" nu mai vedem ce rost ar avea "Liderinul" pentru categorie caci floarea tigancii odata ajunsa in mainile primarului are libidoul crescut la maxim. Te intrebi ce rost mai are reclama in acest caz. Ne raspunde CT pOPESCU : " Dorinta este partea secundara de propozitie care determina un substantiv; este o insusire inseparabila a unui obiect, a unui fenomen fara de care ele nu pot exista , va pot da ca exemplu : Primaria , pizda si pula - amintiti-va Mioara Mantale zala de legatura intre sula si prefectura ; existenta vesnica, bunastarea si intelepciunea caci imensitatea este unul din atributele lui Dumnezeu,... bla , bla " .

Copii fiind mergeam in padure sa culegem ghiocei si floarea pastelui
dar amintiti-va ca "floarea" tigancii era peste tot. Era faloasa si multicolora si peste tot, puneam una, doua, multe in buchet, era dominanta. Ajunsi acasa, mama lua buchetul si arunca "floarea" tigancii zicand : " asta nu" .


Augustin spunea...

Dragă Ioane, ar mai trebui să-ţi amintesc cum în anii 2002-2004, CTP mergea la Premierul Adrian Năstase şi lua pentru "Adevărul" câte un milion de euro publicitate. Iar acum îl face pe puşcăriaş/sinucigaş ratat cu ou şi cu oţet. Este vorba de caracter?

Părinte, nu te ştiam aşa pudic. Tu numeşti floarea aceea care-mi umple şanţul de pe Strada Vlad Ţepeş "floarea ţigăncii". Fetiţa de trei ani de peste stradă îi zice pe nume: pizda ţigăncii!

I.V. spunea...

Sau o alta "amintire", draga Augustin, tot cu CTP! Mai stii?, la mineriada a dat si el cu bata, da, dar in balta si de-atunci tot incearca sa dreaga busuiocul si pizda tigancii cum bine zici tu si tata Popa!