sâmbătă, 9 martie 2013

Trista zi a celor 40 de mucenici

Lângă monitor mi se făcuse curăţenie, dispăruseră cărţile şi revistele în curs de citire. Pe toată întinderea biroului erau patruzeci de păhăruţe de vodcă (un dreptunghi lung de 10 păhăruţe şi lat de 4). Îmi aducea aminte de masa cu păhăruţe de palincă de la sărbătorile Revistei "Poesis" de la Satu Mare, unde poetul George Vulturescu are grijă de participanţii la colocviu - pe lângă sticla de apă minerală şi ceaşca de cafea, poetul costoboc rânduieşte şi vreo sută şi ceva de păhăruţe de palincă, să aibă vorbitorii stimulente. La păhăruţele lui Vulturescu m-a dus mintea azi-dimineaţă când se rânduiau cuminţi cele 40 de pahare pe biroul meu, lângă monitor. Ca prin ceaţă, încercam să descifrez mesajul de pe hârtia din faţa dreptunghiului de păhăruţe: "Trebuie să respectăm tradiţia creştină! Chinuieşte-te şi bea cele patruzeci de păhăruţe, niciunul nu are în el mai mult de 40 de ml". Semnat: "Soţia ta cea legitimă!"
Tocmai când voiam să degust primul păhăruţ, cu poftă, ce să zic, am simţit un ghiont în coaste: "Dragă, îmi zice soţia cea legitimă, vezi că s-a luminat afară şi câinii te anunţă nerăbdători că te aşteaptă să-i hrăneşti!" Am hrănit câinii, am revenit în casă, am mers la computer, am citit cele trei-patru capitole din Biblie şi am descoperit uimit că lângă monitor nu era nici un păhăruţ de vodcă. Ziua celor 40 de mucenici începea trist.

2 comentarii:

Popa 130 spunea...



Daca te duceai la Arhiepiscopie
gaseai 40 de pahare pe masa si nu gaseai nici o Biblie si nici strop de dezamagire .

Toate fetele bisericesti sunt in slujba fericirii tale, sunt patrioti, sunt acum precum enzimele ,precum proteinele descompuse in aminoacizi esentiali precum vaca, care mananca fan si il transforma in proteine . Vei fi avut un curs de management financiar as well ,cum sa-i faci pe prosti sa dea banu, cum sa-i contabilizezi, etc., ca doar in fiecare dintre noi coboara Dumnezeu si daca nu dai banu ar putea sa plece cu mucenici cu tot.

Augustin spunea...

Acum spui? Trebuie să aştept mucenicii din 2014!...