marți, 12 martie 2013

Marinăreală pe uscat

Luna trecută, doi marinari români au fost răpiţi de piraţi în Vestul Africii. Zilele acestea, ei au fost eliberaţi. Nu se ştie în ce condiţii, probabil că au fost răscumpăraţi cu vreo valiză neagră în exterior şi verde-verde înăuntru.

Marinăria nu mai e nici pe departe o meserie sigură. Aviz preşedintelui nostru care vrea să se întoarcă pe vapor după plecarea de la Cotroceni. Mă rog, el nu va avea probleme de siguranţă personală, Constituţia oferindu-i până la sfârşitul vieţii gardă de corp. Plus că el nu va avea traseu prin Vestul Africii, ştiind fiind că traseul lui e pe axa Londra-Washington. Singura lui problemă este lipsa acută de flotă.

Un vecin de-al meu avea un măgar pe care-l punea la cotigă şi-şi ducea bălegarul în livadă. La un moment dat a vândut animalul şi-a băut banii. A mers să împrumute calul de la un văr, care i-a spus subtil, de la obraz: "Nu ţi-l dau. Dacă păstrezi, ai. Ai vândut măgarul, acum cară cu roaba!"

Domnule (ex)preşedinte, dac-aţi vândut flota, faceţi marinăreală pe uscat! Nici nu mai e pericolul să vă răpească piraţii nigerieni şi somalezi.

Niciun comentariu: