luni, 18 martie 2013

Judecătorii îşi merită din plin salariile şi pensiile nesimţite

Am citit într-un interviu al directoarei Casei de Pensii Argeş că o judecătoare are pensie 34 000 de lei (340 de milioane de lei vechi). Se sparie gândul, iar doamnei îi trebuie un serviciu de contabilitate la domiciliu.

În altă ordine de idei, doamnele judecătoare îşi merită pensiile şi salariile nesimţite, salarii care au un substanţial spor de stres. Păi, n-aţi citit stenogramele celor două judecătoare arestate? Ştiu că DNA lucrează nonstop şi le înregistrează, dar nu se pot abţine să ia în continuare şpăgi. Ce sfâşietoare trăiri interioare, ce angoasă, ce zbucium!...

Pe de altă parte de ce îşi mai merită ele salariile astea nesimţite? Păi, pentru că ele sunt tolerate de sus să ia şpagă atâta timp cât merg în direcţia dorită. Totdeauna după alegeri însă nu prea ştiu în ce direcţie s-o ia, cu cine sa meargă şi asta e şi mai stresant. Şi iată unde se poate ajunge... Păi, de asta au luat ele şpăgi de sute de mii de euro, să-şi facă palate şi să-şi cumpere blănuri, ca să stea la mititica?

Aşadar să nu le mai invidiem pe doamnele judecătoare pentru salariile lor cât bugetul Republicii Moldova. E greu.

Niciun comentariu: