miercuri, 13 februarie 2013

Regionalizarea şi Leonida Condeescu

Se tot anunţă regionalizarea ţărişoarei. Bun prilej pentru primarii noştri să-şi arate patriotismul. Cum o regiune de patru-cinci judeţe nu va avea fatalmente decât o capitală, atunci fiecare primar o vrea în oraşul lui, că al lui este mai important, precum Mizilul lui Leonida Condeescu. Să ne amintim cum copilul Leonida, la întrebarea profesorului de geografie privind capitala judeţului Buzău, el răspunde că e Mizil, la cea privitoare la capitala judeţului Prahova el răspunde Mizil, ca şi capitala judeţului Ialomiţa. Ajuns primar, merge în audienţă la Majestatea Sa Regele şi se plânge şi cere să se facă una, alta şi pentru Mizil:

"– Sire – s-a adresat acesta suveranului, la capătul unor infructuoase insistenţe pe lângă alte instanţe – tot s-a făcut pentru alte oraşe; pentru Mizil, nimic! Noi n-a-vem reşedinţă de judeţ, n-avem tribunal, n-avem episcopie, n-avem regimentul 32, n-avem liceu, n-avem facultate de medicină, n-avem teatru naţional, n-avem pod peste Dunăre – n-avem nimic, nimic, sire!…Rugăm pe maiestatea-voastră să ni se dea şi nouă ceva din toate astea".

Asta e şi propunerea mea de aici. Toate oraşele care nu vor fi capitale de regiune să primească în compensaţie şi ele ceva. De pildă, vorba lui Leonida Condeescu, toate oraşele sărite de la a fi capitale de regiune să primească , dacă nu câte un regiment 32, măcar câte un pod peste Dunăre.

Niciun comentariu: