miercuri, 20 februarie 2013

Alzheimer şi Parkinson

În cârciuma Puterea&Opoziţia a democratului Pamfil Tolerantu din Piaţa Ivancea, în fiecare dimineaţă se întâlnesc la o vodcă doi pensionari. Se aşează la masa din colţ, de lângă uşa WC-ului, şi dezbat, dezbat, dezbat, bând amândoi din acelaşi pahar, ca-ntr-un joc numit "trece-mi-l şi mie!" Unul este cică de dreapta, mergând desigur în spirit şi credinţă cu Blaga şi Udrea sau, mă rog, o zi cu unul - o zi cu celălalt, cu Ungurenii lor (Traian şi Mihai Răzvan), cu Monica Macovei etc. Celălalt e social-democrat sau social-liberal şi merge cu ăştia de-acum de la Victoria; palatul, nu izbânda.
Ei dezbat neclintiţi, fiecare de pe poziţia lui ireconciliabilă. Nu prea ţipă unul la altul, nu le ies ochii din orbite polemizând, nu se ridică în picioare să-şi dea în cap cu sticla de apă minerală cu care-şi tot sting paharul de vodcă. Fac o polemică civilizată, cam cum ar trebui să facă cei de la Cotroceni, Victoria, Palatul Parlamentului (Casa Poporului). Vin de braţ cei doi pensionari, polemizează civilizat şi pleacă spre casă tot de braţ. Hm! Aşa i-a învăţat viaţa! Unul are Alzheimer, iar celălalt Parkinson. Unul fără celălalt n-ar putea veni la cârciuma Puterea&Opoziţia a democratului Pamfil Tolerantu din Piaţa Ivancea. Cel cu Parkinson îi aduce mereu aminte colegului de masă de ce au venit aci şi pe unde se află paharul, iar cel cu Alzheimer ia paharul, i-l duce la gură preopinentului, bea pe urmă şi el, şi iar polemizează, cât se poate de civilizat.

14 comentarii:

ecrire et delire spunea...

povestea continua cu "după zece ani".
parkinson si alzheimer se prapadisera, iar carciuma lui Pamfil Tolerantu se transformase in ditamai sala de loisir. ceva complex, program finantat de UE, in care oamenii se intalneau si petreceau timpul liber, adica stateau cam 24h/24, 7 zile/saptamana.
animatorul salii era unu' de care se zicea ca fusese pe vremuri ginerele unui Presedinte, dar nu se stia care, caci numarul lor se pierduse in legenda sau in nestiinta numaratorii. ceea ce se stia era ca animatorul salii de loisir se numea Syda si influenta lui nefasta se raspandea mai iute ca un glont si mai nimicitor ca o bomba nord-coreeana si iraniana la un loc.
pe usa wc-ului de langa masa pensionarilor de altadata intrau oameni sanatosi si ieseau oameni bolnavi, asa cum se intampla mai ca in toate spitalele din tara.
numai Syda, animatorul, le zambea tuturor egal.

Augustin spunea...

Da, e un scenariu. Mai e loc şi de altele.

Tudor Cicu spunea...

Viespi în cârciumă
(parodie după un poem de George Vulturescu)

Motto:
„La cârciuma lui Tolerantu
Să-mi faceţi cruci cu diamnatu
Că ceea ce acum vă spui
E ca şi bătută în cui”
(cântec popular contemporan)

(Poem 25)
... Nici azi n-am pus nimic în gură...
Cu acea scăfârlie ţuguiată şi proiectată în tavan
îşi începu dolofana dezbatere, unul.
Ştiu: „nu numai cu pâine va trăi Dumnezeu
El, care a inventat ţuica la alambic
He-he! Ce nu-i iese lui Dumnezeu când vrea!”

... Asculţi vântul şfichiuind uşa bortei...
„Ştii că vântul împrăştie nu numai mirosul de tescovină,
Că smulge şi biciuieşte tot ce stă scris
În cartea lui Ieremia.
Ce scrie? Hai na! Prea mă faci curios!”
„...Şi-l va umple pe El duhul temerii...”
- Lasă bre, temnicerii, mai bine ia şi bea
În grota literelor n-ai să găseşti
Ţuică d-a noastră... Noroc!”

Băuse ăla, nu-şi pierduse încă toate minţile:
Gustul pâinii îl va şti şi cel sătul şi cel flămând.
E lege. Da se-ntreba: „Bă?! Băutura, ascultaţi aici
Duce la filosofie şi poezie,
că şi Tu Doamne, ai zis, odată, pe Munte:
„Dacă sarea se va strica
cu ce se va săra, nu-i aşa... băutura?”

Înghit tăcerea, cucernic profund.
Eu, poetul, scriind toate astea într-o chilie:
- „Prilejuieşte Doamne, robului tău
Şi maicii Maica Precista.
Să urc scara tăinuită spre Tine,
după ce voi bea şi paharul aista
până la fund”.

Augustin spunea...

E minunată. Cu mici amendamente. Vulturescu nu fabrică şi nu bea ţuică, ci palincă. Mă tot conving de vreo douăzeci de ani de când îl cunosc. Şi apoi, nici palinca n-o face din tescovină, doamne fereşte! Am fost la Satu Mare şi am văzut cu ochii mei. În rest, parodia este excelentă.

Popa 130 spunea...


Pai ,
sa te mai miri
ca vaca necheaza ?

Florin spunea...


Vand ţap de rasa francez;

ingrijit bine cu tratamente facute la timp si fara dosar penal.

simplejoys spunea...


Vand Sandale Solo DONNAaca
[am uitAT DACA am pus si capre franceze de lapte
]
simplejoys CLUJ-NA-BOC-A

tot simplejoys spunea...


CONTINUARE:

Sandale Solo Donna, piele naturala, achizitionate de la Benvenutti, incaltate o singura data, INCALTATE INAINTEA uni futai olimpic, stare foarte buna, marime scrie 35 dar se potrivesc pentru 36(23,5-24 cm pe interior)
47 lei transport inclus
tot

simplejoys

romina spunea...


Vand rochie superba, marca Catalin Botezatu, nou nouta, absolut spectaculoasa! Este foarte sexi, de culoare rosie si poate fi purtata in doua moduri.Material de calitate foarte buna, se muleaza dupa corp si avantajaza mai multe tipuri de siluete. Pentru detalii, folositi forumul.garaantat.vizitati si celelalte produse! Contractul de futai e gar

ATENTIE!!! ACESTA NU ESTE UN ANUNT MATRIMONIAL, ASA CA VA ROG SA NU MAI IMI TRIMITETI MESAGE DE GENUL VREI SA NE CUNOASTEM SAU LASA-MI UN ID DE MESS PENTRU CA EU VAND O ROCHIE, NU PIZDA LA KIL!


http://mercador.ro/oferta/rochie-rosie-scurta-sexi-catalin-botezatu-originala-IDwzFv.html#4181f55d00;r:;s:

esca spunea...


Ai gena infidelitatii? Daca da, ti-e scris in ADN sa faci sex cu cine apuci\

Ai multe aventuri de-o noapte? Ei bine, probabil ca si parintii tai aveau. Oamenii de stiinta spun ca au descoperit o gena transmisibila, responsabila cu promiscuitatea si sexul ocazional.
Ads by INTERNET PROTV


Potrivit cercetarilor lui Justin Garcia, de la Universitatea Binghamton din New York, gena care recepteaza dopamina, numita DRD4 este “vinovata” de infidelitatea persoanelor, scrie LiveScience.

Practic, oamenii care au aceasta gena "sunt predispusi la sex oriunde, cu oricine si mai ales la aventuri de-o noapte." Asa ca, iata, acum puteti da vina pentru partida de sex cu barmanul sau cu fata din club, pe genetica.

Astfel iese din calcul posibilitatea de a fi de fapt o femeie “usuratica” sau un barbat “nestatornic”, iar cercetatorii numesc asta “progres stiintific”.

Gena DRD4 a fost deja legata si de dependenta de alcoolism si jocuri de noroc, precum si de mai putin distructiva placere de a vedea filme de groaza.

Sursa: Pro TV
Inscrie-te la RSS
Citeste mai multe despre: gene, dopamina, sex, infidelitate,
stiri pe acelasi subiect:

Dependentii de sex mai au o sansa: le sar in ajutor slujitorii Domnului
Invataturile unui preot catolic: totul despre sex in cinci pasi simpli!
Vrei sa traiesti mult? Fa sex la greu

stirile protv spunea...



Dependentii de sex mai au o sansa: le sar in ajutor slujitorii Domnului


http://stirileprotv.ro/stiri/social/sunteti-dependenti-de-sex-va-puteti-trata-la-centrul-mitropoliei-moldovei.html

La Iasi spunea...


UPDATE: La Iasi a aparut, sub obladuirea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, primul centru din tara care acorda consultanta si sprijin pentru cei care au pornit pe cale pierzaniei.
Ads by INTERNET PROTV

Iata confesiunea unui "pacatos":

"Sunt Nicolae, dependent de sex si fac parte din Grupul Dependentilor de Sex Anonimi" sau "Pacatul repetat ani de-a randul s-a transformat in patima, patima care a inceput sa ma controleze".

Speriat, "dependentul de sex" care are 35 de ani a dat fuga la centrul deschis de biserica. A marturisit ca avea in minte doar placeri carnale, de mai multe ori pe zi si de fiecare data cu altcineva. Uneori apela la serviciile femeilor usoare de la sosea sau din saloanele de masaj, insa recunoaste cinstit ca s-a gandit chiar si la viol.

Dupa modelul unei terapii din Statele Unite, dependentii sunt tratati in 12 pasi. Pe langa metodele psihanalistilor, preotii au introdus si unele "secrete" bisericesti, care provin din experientele vietii monahale: meditatie, post, rugaciune si lecturi din cartile sfinte.

In echipa preotilor au intrat si medicii specialisti. Printre pacienti sunt si femei care si-au deschis sufletul la sedintele de grup ca la spovedanie.

Deocamdata in jur de 30 de pacatosi participa saptamanal la sedintele centrului bisericesc. Daca se vor vindeca de poftele lumesti depinde insa in mare masura doar de ei.

Popa1390 spunea...



Preotii si ispita;

Anonim spunea...

Speriat, "dependentul de sex" care are 35 de ani a dat fuga la centrul deschis de biserica. A marturisit ca avea in minte doar placeri carnale, de mai multe ori pe zi si de fiecare data cu altcineva. Uneori apela la serviciile femeilor usoare de la sosea sau din saloanele de masaj, insa recunoaste cinstit ca s-a gandit chiar si la viol.