luni, 24 decembrie 2012

Mielul Domnului


Jiji.jpg
Prietenul meu Vasile S., critic literar, îmi trimite pe e-mail în chip de felicitare de Crăciun următorul text, sub titlul de mai sus: „Dumnezeu a creat pentru om oaia ca să-i dea lapte şi lână, albina ca să-i dea miere, viţa ca să-i dea struguri şi vin. Omul n-are decât să ia un fluier şi să se aşeze pe iarbă şi oaia îl urmează, să ridice mâna în sus în septembrie şi să culeagă ciorchinele. Nu are nevoie de nicio investigaţie ştiinţifică afară de cunoaşterea, uşor de căpătat prin tradiţie, a ciclurilor. (...) Păstorii n-au biografie, cum n-are oaia sau boul. Ea se înlocuieşte cu câteva momente biologice.”
C. Călinescu, Principii de estetică, București, Ed. pentru literatură, 1968, p. 241.

De, criticii rămân cu nasu-n cărţi şi-n ziua de Crăciun!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Craciun fericit si multa sanatate, va urez!

Augustin spunea...

Sarbatori fericite si dvs. si la multi ani cu sanatate!

Tudor Cicu spunea...

Sărbători fericite, vă urez la toţi. Şi, de prin Buzăul nostru, de Crăciun neparodiat, să aveţi pe masă: bunătăţi, cum citeam de copil, prin cărţi, bucurii, cum trăiam când colindam, de copii şi, inspiraţie, cum avea Ispirescu al nostru, când făcea fabulaţie, de şi-n ziua de azi ne tot luptăm cu zmeii şi balaurii, fără a-i birui. Măcar, că le suntem în coaste, de vor şti. La mulţi ani!

Augustin spunea...

Si poetului/criticului Tudor Cicu îi spunem Crăciun fericit şi la mulţi ani cu sănătate! Mulţumiri pentru vizitele sale pe acest ...blog-blog să-nălţăm!