miercuri, 19 septembrie 2012

Un poet dintre aceia...

Un poet care nu a citit în viaţa lui pe un alt poet, decât pe el însuşi, găsindu-se permanent genial, acest poet e şi ziarist. Şi ce e un ziarist in concepţia unui scriitor premiat Nobel, a lui Albert Camus?: "Este un om care care, mai întâi, trebuie să aibă idei. El este mai apoi un om a cărui menire este aceea de a informa publicul asupra evenimentelor petrecute cu o zi în urmă. Un istoric al cotidianului..."

Ei bine, poetul nostru ziarist de la Piteşti scrie, în ziarul lui şi al patronilor lui care vindeau îngheţată la începutul anilor '90, alaltăieri, că 8,5 milioane de români care au votat la referendumul din 29 iulie sunt nişte dobitoci, ei fiind de fapt mult mai puţini decât cei care  sunt băsişti şi care n-au mers la vot, în frunte cu domnul nostru ziarist-poet.

Dacă domnul nostru poet are idei ca jurnalist, cf. lui Camus, este cu totul incert. Că sunt eu dobitoc, încadrându-mă optimist în rândul celor 8,5 milioane de dobitoci care au votat la referendum, ei bine, asta e ceea ce se poate mai cert!

4 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Atunci cân ajungi, asemeni acestui aşa zis ziarist, că o naţiune care îşi exercită singurul ei drept câştigat după o revoluţie în care unii au murit ca el să-şi dea cu părerea, bine rău, dar să-şi dea, pentru a ne dumiri şi noi pe cine avem dinaintea noastră, şi când acesta spune că, această conştiinţă a maselor largi nu-i decât... (idioţenia din creierul său), atunci domnule Doman, nu mai este nimic de făcut, după ei, naţiunea e ceva care trebuie să meargă spre viitorul ei ca turma de vite la napă, dacă boul suprem hotărăşte să se urnească într-acolo. Dar, nu ştiu de ce îi cerem noi boului să meargă în faţă, când e un fapt verificat: boul nu duce decât la pierzanie, omul nu se lasă condus decât de un om pe măsura cuvântului OM. Nu-mi pare rău pentru acel ziarist care laudă doar balega boului! Diferenţa dintre el şi noi? El poate orice pe hârtia ce suportă orice, noi simţim că nu poate mai mult decât atât.

Augustin spunea...

Asa este. Ieri dimineata am vorbit la un mic dejun cu LIS despre toate astea. E la fel de dezamăgit ca şi noi. "Trăim într-o mare minciună!" zice el şi găsesc că are dreptate.

Tudor Cicu spunea...

LIS are dreptate. Prima carte citită, pe vremea când abia buchiseam literele a fost: Aventurile lui Habar-Nam, dacă mai reţin exact titlul cărţii. I-aş sugera lui LIS, poate îi spuneţi asta, la altă întâlnire, că ar putea scrie o carte, intitulată ÎMPĂRATUL E GOL ŞI CHIOR, după cât am văzut eu că scrie proză existenţialist-suprarealistă. E o idee! P.S. Planul privatizării OLTCHIM, nu vi se pare "scriitura" securist pusă la cale de Băsescu? Cel care a promis occidentului că până la alegerile viitoare va scăpa de guvernul Ponta? DD a fost doar unealta. Abia după asta, va urma taifunul şi tornada PDL-istă pentru destrămarea USL. Diabolic SATTANA, nu?

Augustin spunea...

Zic zău că e diabolic! Dacă şi-ar folosi forţele astea spre binele ţării, e-he!... Dar, asta e utopie curată.