joi, 13 septembrie 2012

Şi totuşi, cu voturile cum rămâne?

Am făcut ochii mari şi urechea pâlnia lui Stamate la TV când s-a discutat situaţia din România în Parlamentul European. Am înţeles de la doamna Viviane Reding că Traian Băsescu e bun şi ceilalţi sunt răi şi că România va primi rapoarte de ţară proaste, proaste, proaste... Liderul popularilor, Weber, zice că doamna comisar Reding e la fel de bună ca Traian Băsescu. Dar Swoboda, liderul socialiştilor, a reiterat ceea ce noi ştim în ţară: că Băsescu a fost ales cu 5,2 milioane de voturi şi a fost demis cu 7,4 şi totuşi e la Cotroceni, şi că doamna Reding a impus cvorum, deşi toată UE nu are aşa ceva. Cătălin Ivan a pus-o puţin la punct pe doamna Reding care a dictat situaţia politică dintr-o ţară UE împotriva poporului acelei ţări şi i-a urat, bineînţeles, succes şi pe viitor, că mai sunt 26 de ţări împotriva cărora se poate pronunţa. A mai punctat dl. Ivan că doamna Reding a fost agent electoral al lui TB pe faţă, iar ieri a venit în PE îmbrăcată în taior portocaliu. Au vorbit mulţi, mulţi, mulţi...inclusiv doamna Monica Macovei, ea cu venin, că m-am dat mai departe de televizor, că stropea cu un lichid verzuliu.
Bun, am înţeles eu câte ceva, e bine că situaţia din România a scindat Parlamentul Europei. Ce n-a spus nimeni este următoarea chestiune: ce se întâmplă cu cele 7,4 milioane de voturi ale românilor? Ba, cu cele 8,5 - că şi cei care au votat NU sunt tot cetăţeni români? Ei? Am înţeles, câteva dintre ele le arestează şi le risipeşte în patru vânturi domnul acela disperat pe nume Daniel Morar de la DNA - Direcţia Naţională Antireferendum. Dar alea sunt puţine. Nu poate el în vecii vecilor, chiar ajutat la greu de baschetbalista de la Sibiu, să aresteze atâtea voturi cât votează românii. Încă o dată: votul nostru contează sau nu?

3 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Iov cel biblic, deşi a primit atâtea palme satanice şi greu încercat de Dumnezeu, în cele din urmă a ieşit învingător. Sper ca Dumnezeu să dea ascultare poporului meu chinuit şi călcat de toţi porcii în picioare... Şi, mai sper, d-le Augustin, să se întâmple ceva ca în "Zăporul de la curte" din pamfletul postat la mine... Au uitat cei "10 mil. ai lor?!!!" care n-au votat, că şi după ce se proclamase omul de aur şi dumnezeu al românilor, pe ceauşescu, poporul acesta batjocorit până la extreme tot dintre ai săi, tot cu un glonte l-a răsplătit? Noi ăştia 7,4 milioane, ale căror voturi, deocamdată, nu contează, n-am uitat! NOI NU, NICIODATĂ, NOI NU!

Popa130 spunea...


Domnu' Doman

Votul nostru conteaza doar pentru statistica.

"Statistica este stiinta care,
folosind calculul probabilitatilor,
studiază fenomenele de masă din
punct de vedere cantitativ".
[DN'86]

Vanturile lui basescu cel transpirat au afectat insa stiinta, calcule si probabilitati ;
toate au fost risipite si umplute de malahie de pandurii in frunte cu el si isterica macovei .

Ieri in Parlamentul European , in aburul renasterii dupa potop s-a organizat ODA Labagiilor.

La televizor presedinta Dalia de Lituania ramasa parca fara orgasm dupa o luna de futut la greu, certa poporul roman din biroul lui Ponta care se opintea si bolborosea si el ca un caine prost ce vrea sa futa dar nu se putea sprijini si da cu pula pe de laturi , asta intre reclamele cu prostanol si nurofen de la antena 3
iar pe alte canale tv Cristoiu si Turcescu radeau relaxati si aruncau cu muci incoace si incolo .

Deci domn' Doman trebuie sa mergem la vot. Chiar pentru nobila statistica.
Fiti optimist si ganditi pozitiv.

Ave Vilnius, fratele lui i.v. Tallin spunea...

Excelente ambele texte! Gravitatea situatiei este ca in vreme ce rusii s-au pisat, cum bine si f. plastic spui, pe baltici din toate pozitiile iar acestia au acceptat de voie, de nevoie, azi isi permit sa faca acelasi lucru cu altii doar de voie si fara sa-i treaca neaparat. Au simtit pana si "poneii" blonzi ca aici e sat fara caini adevarati ci doar cu un dulau amarat si naparlit, pus din ce in ce mai mult cu botul pe labe.