luni, 3 septembrie 2012

Patriotismul nuntaşilor de partid

Aveam de gând să nu mă refer deloc, dar deloc, la nunta de partid şi de stat. Să le fi fost lor acolo de folos, să fie fericiţi şi atât. Dar, oricum ai da-o, n-o poţi evita. În zori, socrul mic, adică tartorele cel mare, cânta şi aplauda pe marşul Treceţi batalioane române Carpaţii! Este o culme a demagogiei. El scanda acest cântec patriotic, la exact două săptămâni după ce trecuse Carpaţii şi negociase cu Kelemen Hunor autonomie secuiască contra susţinere din partea judecătorului maghiar de la CCR invalidarea referendumului!...
La ce-ar trece batalioanele române Carpaţii?! Şi care batalioane?! O jale!

6 comentarii:

ioan viştea spunea...

Ei, batalioanele alea, o jale, cum spui, chiar ar fi putut sa treaca Carpatii dar in sens invers adica spre Bucuresti! Ar fi avut ce face, de pilda, prin incaperile si curtea palatului Snagov. Puteau macar sa deratizeze cel putin 20% din mizeria, din gunoiul cu sclipici al societatii romanesti actuale. Dar chemarea a rasunat prea tarziu, pe la 5 dimineata!! Din pacate!

Augustin spunea...

Ai dreptate. Tamaş e ardelean, el probabil aia le îndemna pe batalioane, să treaca munţii în regat. Puţină curăţenie nu strică!

ecrire et delire spunea...

la ora aia nu era cu periniţa sau ceva de gen?
fiecare clipită ce trece fluturând - fie ţărâna mamii lui uşoară!- imaginea Ilegitimului îmi demonstrează din nou şi din nou - de mai era cazul! - că acest sinistru personaj nu poate fi în deplinătatea facultăţilor lui mintale! este inadecvat în raport cu lumea. nu mă refer la lumea lui mică şi iluzorie, ci cu luma reală, care de o săptămână încoace îi bântuie trotuarele din faţa Palatului Pustiu.
pun legământ că acele voci care se aud acum în faţa Palatului îi vor acompania până la moartea clipele de agonie!
aşa să-i ajute Dumnezeu!

Augustin spunea...

Chiar, nu e în palat? Să vezi că lumea merge zilnic acolo să strige "Ieşi afară, fiinţă extraordinară!", iar fiinţa să conducă ţara din piscina de la Vila Dante.

ioan viştea spunea...

Credeti cumva ca va trebui dat in urmarire generala? Aveti putintica rabdare si-o sa apara in aceeasi piesa arhicunoscuta. Deocamdata nu stie cum sa joace mai bine rolul porumbelului pacii fara sa i se vada ciocul si ghiarele de uliu gata sa insface, sa loveasca din nou.

Augustin spunea...

Nu-l mai iau în seamă de porumbel al păcii nici copiii de clasa zero! E tartor bătrân care nu se mai schimbă. Doar gloanţele la cazarmă-n Târgovişte l-au schimbat, de pildă, pe Ceauşescu. Pe ăsta nici atât!