vineri, 14 septembrie 2012

Câte de legitimă este Uniunea Europeană?

Ai pretenţia că eşti lucid, te uiţi la televizor şi descoperi că nu înţelegi nimic.
Concret, în momente de tulburare naţională, un popor de 5,2 milioane de locuitori îşi alege un preşedinte şpăgar, golan, în general, contrabandist de blugi şi Kent (după declaraţiile lui, nu după imaginaţia mea!). Apoi, din aceşti 5,2 milioane de locuitori, la un moment dat, 7,4 milioane îl demit prin referendum pe domnul contrabandist. Bun! Şi ce se întâmplă la o lună şi jumătate după? Păi, dl. Jose Barroso şi dna Reding îl primesc la Bruxelles cu onoruri pe golanul, pe hoţul de case de protocol şi de flotă.
Iar eu, omul de la televizor, ce să înţeleg? Că UE este legitimă primind cu onoruri pe un preşedinte ilegitim?
Câte vieţi am eu să mai aştept ca peste zeci de ani doamna Reding să iasă la televizor precum MS Regina Elisabeta a II-a (încercând să îndrepte istoria post Ceauşescu) şi să se dezică de murdăria ei de astăzi, 14 septembrie 2012?

Un comentariu:

ecrire et delire spunea...

ciocanul din vechea stemă comunistă a fost înlocuit cu barosu'(pe numele lui jose manuel durao!)din actuala comisie europeană, al cărei preşedinte şi este.
în rest, după cum se poate vedea, aceeaşi fantasmă se preumblă cu aceeaşi seceră bine ascuţită prin cotloanele mai mult sau mai puţin ascunse ale vieţilor noastre, gata oricând să-şi facă datoria. hîrşt! hîrşt! hîrşt!