duminică, 1 aprilie 2012

Prigoană, candidat independent şi al tuturor partidelor sau democraţia de păcăleală

Ce-mi place democraţia noastră dâmboviţeană! Să luăm un singur caz.
Silviu Prigoană a devenit celebru ca un om de acţiune. În sensul că el întâi acţiona şi pe urmă gândea sau poate că nici nu mai gândea, ci doar dădea de gândit. Cel puţin aşa se înţelegea de la OTV unde era mai mereu prezent cu un plici pe masă, plici cu care-şi ameninţa de la un metru consoarta şi soacra, iar alteori doar la telefon. Venea la televiziunea - devenită între timp a poporului, deci falimentară, că ce e al poporului e falimentar! - lui Dan Diaconescu pentru a ne ţine la curent cu căsnicia lui zbuciumată, zgâlţâitoare, zguduitoare. Într-un an divorţa primăvara, la judecătoria sectorului şi se recăsătorea toamna la primăria aceluiaşi sector. Anul următor divorţa vara şi se recăsătorea cu aceeaşi doamnă Adriana iarna. Şi tot aşa, un anotimp divorţa, un anotimp se recăsătorea. Până a intrat temeinic în conştiinţa poporului.
O dată devenit faimos, că şi ţărăncile din Plaiul Cloşani făcuseră case de pariuri prin sate dând cu voioşie pronosticuri când va mai divorţa sau se va recăsători dl. Prigoană, ajuns deci la gradul maxim de celebritate, s-a făcut desigur parlamentar PDL, unde o vreme s-a dovedit oarecum consecvent, că - vorba lui Machiavelli - interesul poartă fesul.
Acum însă, meşterulPrigoană a început joaca de-a căsătoria şi divorţul cu partidul jucărie al dlui Boc. Dar, mult mai vioi, că politica nu aşteaptă de la un anotimp la altul. De la un anotimp la altul cade un guvern, se schimbă miniştri, liderii trec zglobii de la un partid la altul. Iar soţul doamnei Bahmuţeanu nu are timp de aşteptat. Astfel, ieri dimineaţă, dl. Prigoană candida la Primăria Capitalei din poziţia de independent, iar după-amiază era deja candidatul PDL-ului şi al doamnei Elena Udrea. Astăzi e duminică, lăsată de Dumnezeu zi de odihnă, dar de mâine ne aşteptăm la o evoluţie susţinută a candidaturii dlui Prigoană. În sensul că lunea, miercurea şi vinerea va candida ca independent, iar marţea, joia şi sâmbăta din partea PDL, UNPR, respectiv USL. Până-n sâmbăta Paştelui, când îşi va lua o pauză să meargă la Înviere. Apoi va candida la toate primările de sector şi la cea a Capitalei după un program riguros, luni dimineaţa la sectorul 1 ca independent, după-amiază la Capitală din partea PP-DD, marţi dimineaţa la sectorul 4 din partea PDL, după-amiază la sectorul 3 ca independent şi tot aşa...
Ce-mi place mie democraţia de pe Dâmboviţa, Argeş, Prut şi Trotuş totuşi!

Un comentariu:

ioan vistea spunea...

Foarte bun textul si acuitatea observatiei.Personajul are un loc bune fixat in panoplia "Insectarului portocaliu" pe care am promis ca vi-l daruiesc saptamana viitoare. Textul in ce-l priveste se numeste "ROSAL- extrema urgenta" si are urmatorul final: "Stim doar ca in criza de timp si solutii, cu liderii partidului dand din colt in colt,stramtorati ca vai de ei, urgisiti si in mare prigoana, chiar el, Prigoana, e solutia de avarie pentru primaria Capitalei a portocaliilor. Promite deratizari la minut, mai putini sobolani de ros conturi, caini comunitari cu covrigi in coada, importuri masive cu aer din Alpi. Locuitorii Capitalei, cu un ochi ridicat la cer si altul indreptat spre gropile si gurile de canal, asteapta minunea: ca tocmai deseurile, mizeriile, murdaria si otrepele, inclusiv umane, sa ajunga salvarea Bucurestilor."