marți, 20 martie 2012

Ziua parlamentarului român în general, a lui Crin Antonescu în special

Astăzi, cică, este Ziua Mondială a Somnului. Hm! Altfel zis, este ziua parlamentarului român care poate s-o soilească în fotoliu la locul de muncă fără probleme. E oficial permis. Aş zice că, mai ales, este ziua lui Crin Antonescu. El poate dormi liniştit acasă, la partid sau la Parlament... Nu, la Parlament nu, că nu prea dă pe acolo nici când nu se află în grevă, cu atât mai puţin acum. Dar cum ziua somnului coincide cu echinocţiul de primăvară, înseamnă că astăzi somnul de zi este egal cu somnul de noapte. Fericit Crin Antonescu, acest Oblomov al politicii româneşti!

14 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Memorabilă formulare : "acest Oblomov al politicii româneşti " !
Ăsta e un Oblomov cu fumuri de orator, care vrea să îşi demoleze adversarii cu palavre strigate, răsucite după o retorică agramată, cu pană pe stânga.

george geacăr spunea...

îmi doresc un preşedinte cu ceva oblomovian în el. un om care doarme mult visează frumos. de ajuns cu coşmarul actual.

Augustin spunea...

Păi, după prerogative, cam aşa ar trebui să fie un preşedinte al României. Dar acum avem unul ludic, jucător, jucăuş, îmbârligăcios... Vom scăpa, mai devreme sau mai târziu şi va veni un Oblomov!...

george geacăr spunea...

hiperactivitatea şi instabilitatea emoţională sunt semne de hipertiroidism. nesomn, nervozitate, discontinuitate de gândire şi în decizii

Augustin spunea...

...etilism, elitism, priapism...

Fleur spunea...

Cica, nu mai sunt locuri in Rai.Deci:
nu mai are rost sa ne grabim pt a trai...frumos.

Augustin spunea...

Cred că nu trebuia să vă postez comentariul. Elita noastră politică s-ar putea să fie influenţată. Şi ea voia musai să ne impună viaţa frumoasă, morală, curată!...

Şerban Tomşa spunea...

George,
sunt de acord cu tine că nu ne trebuie un preşedinte care joacă pe televiziuni sau pe sub mese. Da, e de preferat unul somnoros. Dar să se ducă, băi, şi el la serviciu, măcar de zece ori pe an !

ioan vistea spunea...

Draga DAD, vreau sa cred ca e doar o observatie tandru-malitioasa la adresa singurului orator de talie care l-a avut parlamentarismul romanesc de la Carp, Take Ionescu si Iorga incoace. Din pacate ea da apa la moara obtuzitatii, relei credinte si pudibonderiei portocalii si elanului manipulator de a induce ideea ca toti politicienii sunt o apa si un pamant si ca nu exista alternativa. Teorie falsa si sortita esecului. De preferat "somnul lui Antonescu care observ ca face ravagii in randul insomniacilor de grija altuia decat starea de abulie si nauceala pe trezie a actualei puteri care naste zi de zi, ceas de ceas, monstrii!

Augustin spunea...

Dragă IV, eu nu am nimic împotriva lui Crin, am şi stat o noapte la o ţuică de Curtea de Argeş cu el; ceea ce nu înseamnă că nu-l pot lua în tărbacă. Nu-i ăsta scopul unui blog? Lasă că sunt supărat pe el pentru că eu sunt liberal prin structură, iar PNL nu mai e partid liberal neam!

ioan vistea spunea...

Scolul scuza mijloacele spunea nemuritorul...Gambetta!!

george geacăr spunea...

cum adică nu mai e liberal? de ce crezi că nu mai e, din cauza alianţei cu psd?

pnl a fost nevoit să facă alianţa asta, pt că gaşca lui băsescu intenţiona distrugerea ultimului partid istoric şi confiscarea identităţii liberale.. psd şi pnl vor fi polii politicii româneşti după ce nu va mai fi nevoie să fie în alianţă.

Augustin spunea...

Nu, nu de asta. Sigur că în anumite momente faci alianţe conjuncturale, compromisuri (dacă se poate necompromiţătoare), dar sunt de părere că nu e stăpân deloc prin partid spiritul liberal. Ca şi Ponta la PSD, şi Crin a făcut gol în jurul lui şi pe amândoi îi va costa la toamnă. Personal, eu consider acum că cel mai bine mi-a mers în guvernarea liberală de până-n 2008. Dar acum sunt sceptic că se va reveni la vremea aia...

ioan vistea spunea...

Sa vezi ce o sa ne coste pe noi in toamna tot despicand firul vinovatiilor si al intransigentelor! De un lucru sunt sigur: ca daca traiau Bratienii in vremurile de azi ar fi procedat la fel precum Antonescu in fata pericolului ca regimul Basexu sa se "eternizeze".