joi, 1 martie 2012

Machedonul cel rău - Mihai Viteazul şi Gigi Războinicul Luminii - machedonul cel bun

Am înţeles de mai mult timp că Gigi Becali era filosof şi când mulgea oile în Pipera pe câmpie, fără să-şi dea seama, e adevărat. L-a lămurit mai târziu consilierul lui, Dan Pavel, când i-a tălmăcit că filosofia înseamnă iubire de înţelepciune. Aşa? Păi, Jiji a iubit înţelepciunea încă de când sugea la sânul maicii lui machedoane, ceea ce înseamnă că de atunci e filosof sadea. Asta e, că e filosof mă convinsese.

Dar, acum Gigi Becali, europarlamentarul şi partenerul Elenei Udrea în Mişcarea Populară (dar populară rău, de nu se poate), aşadar Gigi a devenit şi istoric, că tot voia el să facă un institut de istorie la el în palat. Iată cum ne scoate din ignoranţă. El a crezut iniţial că Viteazul este numele de familie de pe buletinul de identitate al lui Mihai Viteazul. Dar recunoaşte că mai apoi a lăsat deoparte orice scârbă de citit şi a parcurs biografia marelui domnitor de unde a aflat că, de fapt, pe Mihai Voievod îl chema Pătraşcu la starea civilă şi că era "un machedon care dădea bani cu dobândă". Hm! Carevasăzică, Mihai Viteazul era machedonul cel rău, iar Gigi Viteazul...pardon...Războinicul...pardon...Becali este machedonul cel bun, el dând bani moca! Istorie, nu glumă!

2 comentarii:

Popa Viteazul spunea...

Deci ,
Gigi este un organism viu.
El nu face oua dar mananca ,
, cacat la kil.

Popa 130 spunea...

Filosofia lui Gigi Becali
este arta. Defineste in acelasi timp arta spatiului vizual - vezi mancatul cacatului in toate formele dar si a spatiului temporal sonor : ciolfacaitul cacatului.

Acest fel de filosofie este atributul intregii clase politice romanesti.