miercuri, 28 martie 2012

Corabia în derivă, matelotul mangă

Sorin Frunzăverde a făcut un lucru extraordinar plecând din PDL, şi încă din poziţia numărul 2 ca funcţie. Un lucru extraordinar nu pentru PNL şi USL unde se încartiruieşte astăzi. Dar, pentru noi, populaţia unei ţări zăpăcite, este mană cerească. Frunzăverde ne-a arătat că împăratul e gol. Ne-a spus-o clar: corabia pluteşte în derivă, iar matelotul e mangă, muci, e căzut sub cârmă, doar de sticla de whisky mai ţine cu oarecare îndârjire. E cel mai important semn că se duce dracului şandramaua care ne-a mâncat cu cinism ani buni din viaţă. Şi nu cred că un prim-vicepreşedinte de partid aflat la guvernare a fost vreun singuratic pe-acolo. În spatele lui sunt sigur nişte primari, nişte parlamentari care se vor încolona în spatele lui. Primarul Slatinei, soţul traseistei Lavinia Şandru, deja a plecat. Tare mi-e teamă (un fel de a zice!) că micuţului Boc îi va trebui curând un taburet să ajungă la comutator pentru a stinge lumina în Modrogan şi nu ştiu de va mai găsi. Lada de gunoi a istoriei este mare, intră multe în ea. Tot mai firavul partid democrat liberal nu va avea nicio problemă în acest sens.

Drumul pentru USL e tot mai liber. Mici probleme însă! Nu mai departe de ieri Ponta tuna şi fulgera împotriva traseismului politic. Acum e în situaţia de Caţavencu: "Urăsc traseismul poltic, dar iubesc pe traseişti!" În altă ordine de idei, deja se întrevede la orizont alternanţa la cercetare penală. Când va fi Victor Ponta în Palatul Victoria prim procuror...vreau să zic prim-ministru, parcă le văd zilnic dând cu subsemnatul la DNA pe Anca Boagiu, Roberta Anastase, Elena Udrea... Cu rolurile schimbate, noii guvernanţi ne vor oferi circul cotidian. Din păcate, ca şi ăştia de acum, nu ne vor oferi şi pâinea.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sorin Iasomie doreşte descentralizare, adică mai mulţi bani pentru baronii locali, precum şi renunţarea la supravegherea telefoanelor şi discuţiilor celor care gestionează aceşti bani. Frunzăverde vrea să fie baron bogat şi fără grija că DNA l-ar putea întreba cum cheltuieşte banii.

Câtă sinceritate !

Întrucât MRU nu le poate ridica imunitatea, PDL-ului şi USL-ului, acesta i-a lăsat fără boabe în campaniile electorale, în care mai voiau să tragă o biserică, un pod, unde nu este râu, ceva acolo, de ameţit electoratul.

Abia acum e Marinarul tare ! Om trăi şi om vedea !

Augustin spunea...

Da, e de văzut dacă matelotul e tare ori, dimpotrivă, l-au lăsat din braţe serviciile şi atunci e pe undeva pe drum între Titu şi Târgovişte ca pe drumul Damascului.

Popa spunea...

Ne facem vise deŞarte Domane.

Vaporul astora care se scufunda are barci de salvare suficiente pentru toti membrii.
Ei sar in barca de salvare zambitori si siguri pe sine [ dovada ca s-au instruit pentru situatii de pericol] .

O sa vezi si declaratii de moment din barca:
" Uff, era cat p-aci ... Bine ca s-a dus dracu' vaporu ala jegos, daca nu saream la timp o beleam . Barca asta arata mult mai bine si vad ca ne ţine pe toţi "

Vaporul pare sa se scufunde,
Dar sa asteptam si parerea capitanului bagat acum, cu capul in motor sa ,aranjeze mecanica stricata.

Ramane de vazut daca batranul lup de mare care a carpit toate sparturile de douazeci de ani incoace, va reusi acum batran si chelit sa puna surubul potrivit care sa tina inca vre-o patru ani.