luni, 27 februarie 2012

În politică, nimic nu se pierde, totul se înlocuieşte

E an electoral, iar asta presupune nevoia de bani mulţi pentru campanie. Opoziţia îi găseşte, nu-i găseşte. Dar Puterea musai să-i adune euro cu euro. Îi cheamă Stăpânul, care va fi fiind el, pe directorii de deconcentrate şi le comandă sumele, precum odinioară voievodul numărul galbenilor pentru mărita poartă: ăla atâtea zeci de mii de euro, celălalt atâtea zeci de mii, în funcţie de cât de dispus la prăduire este domeniul. Dar, cum oamenii sunt răi şi invidioşi, atenţi cât se poate la capra vecinului, ei mai reclamă la moment strângerea banilor sub formă de şpagă şi câte un asemenea director mai şi cade în plasa tot mai deasă a DNA. Nu e nimic. Stăpânul îşi ia mâna de pe el, precum Stalin de pe fiul său căzut prizonier la nemţi în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Dar când cade un director inabil, Stăpânul scoate la conferinţa de presă săptămânală şapte-opt primari de la opoziţie pe care-i prezintă drept candidaţi ai partidului de guvernământ, că el urăşte pe cei ce-l trădează cu voie sau fără de voie, dar îi iubeşte pe cei care trădează pe alţii pentru el. Aşadar, legile fizicii funcţionează şi în politică: nimic nu se pierde, ci totul se înlocuieşte. Vorba dramaturgului: un om egal un om.

3 comentarii:

Popa spunea...

"Liberalii nu vor participa la discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament (7 Feb 2012 ora 11:00), a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu".

Ssssst, Crin Antonescu doarme la ora 11:00. E dus. E dus cu pluta.

Augustin spunea...

Adevarul e ca pentru un parlamentar in grevă, ora 11,00 chiar e matinală. Lasă că pentru el e matinală ora asta şi când nu e în grevă. Din păcate el e în grevă continuă. Cred că ar fi foarte bun de preşedinte; nejucător, e adevărat. Probabil că ar lăsa guvernul şi parlamentul să lucreze şi el şi-ar vedea nestingherit de somnul lui.

eva888 spunea...

Ma bucura faptul ca liberarii nu participa la discursul lui Basescu, iar de PSD, care nici nu a vrut aceasta greva parlamentara nu ma ma mir.