joi, 17 noiembrie 2011

Mihai Tatulici, gânditorul de la Stupidmangia

Gândirea este o deprindere veche de câteva mii de ani. Există o dovadă că ea s-a practicat şi pe la noi, dovadă descoperită de arheologi pe la Hamangia. Un omuleţ stă în fund şi cu capu-n mâini, gândind, iar nişte oameni deştepţi au numit statueta asta Gânditorul de la Hamangia. Ei, dar asta a fost demult, pe când nu erau ziare şi nici televiziuni. Acum nu se mai gândeşte, acum se vorbeşte şi se munceşte. În zorii democraţiei originale de astăzi, agresiva clasă muncitoare a ieşit în stradă cu târnăcoape şi cu lozinca-n băţ: "Noi muncim, nu gândim!"
Cam atunci a apărut şi omul nou Mihai Tatulici căruia revoluţia din 22 decembrie i-a stricat bunătate de emisiune la TVR (neliberă). Programul TV din "Scânteia" îl anunţa la ora 19,00 cu o emisiune intitulată, citez din memorie, că mi-e lene să merg la bibliotecă: "Viaţa şi opera tovarăşului Nicolae Ceauşescu, model de conduită socialistă etc."
Acum, Mihai Tatulici, gânditorul de la Hamangia,... pardon, de la Stupidmangia, spune într-un interviu din "Adevărul", fost "Scânteia", că mitingul din 21 decembrie 1989, din aer liber, din Piaţa Palatului, s-a spart din lipsă de aer. Cică mulţimea s-a sufocat în aer liber, n-a mai avut oxigen. În sfârşit, misterul revoluţiei din decembrie 1989 a fost spulberat de gânditorul Mihai Tatulici. Ce agenţi străini, ce terorişti, ce complotişti etc! Lipsa de aer din Piaţa Palatului a stricat mitingul lui Ceauşescu. Ceea ce a doua zi pe seară nu s-a mai întâmplat. Fiind deja libertate, s-a băgat aer curat la discreţie. Ce vă ziceam eu, grea deprinderea asta de a gândi!

5 comentarii:

Ciumpacu spunea...

Pai el are dreptate.
Aeru curat se baga numai la ei. Pulimea n-avea acces.
N-avea voie.

Adu-ti aminte cand ragaiai niste aer curat pe vremea lu ceausu, a doua zi dadeai cu subsemnatu.

Hai Popa spunea...

Pa mine ce ma enerveaza cel mai tare
e ca bosorogu se da la Melania Medeleanu. 'tu-l in gura da libidinos.

Augustin spunea...

Asta aşa e. Toate mi se par cât de cât tolerabile, dar că se atinge aşa toată ziua bună ziua de Medeleanu nu i se poate ierta. De ce nu s-o întoarce el în TVR, că pe acolo mai sunt sexagenare, septuagenare...

Augustin spunea...

De-ale lui, voiam să spun...

Anonim spunea...

Atenţie, Tatulici a plantat puieţi, peste 50 de ani ăştia vor fi ditamai păduricea ! Şi, în răcoarea serii, Tatulici se va plimba prin poala pădurii. Cu Medeleanca, of, corse !
Hai, că v-a murit libidoul !