vineri, 11 noiembrie 2011

La Mircea Dinescu, poezie rimează cu opulenţă

Vai, vai, vai, cum de două mii de ani, poezie rimează cu sărăcie! Noroc cu Mircea Dinescu, cel care, la îndemnul lui Ion Caramitru, s-a făcut că lucrează revoluţia, noroc cu el că a făcut totul ca poezie să rimeze cu opulenţă. Ruşinea de milenii a poeţilor de a trăi şi a muri săraci este spălată acum de moşierul poet de la Cetate cu bani de la Sorin Ovidiu Vântu, şi nu puţini, ba chiar 100 000 de euro. Un împrumut, cică. Dar nu cum mă împrumut eu 50 de lei de la prietenul Marian Popescu, care se caută adânc în buzunare, găseşte bancnota şi mi-o dă odată cu indicaţia precisă: "Bă, până la salariu!" Ei nu, banii de la SOV se plimbă prin mai multe conturi din ţară şi străinătate ale mai multor firme şi firmuliţe, sunt bani mai umblaţi decât turiştii americani prin Cipru şi prin alte paradisuri fiscale şi deodată, ţup!, aterizează în contul lui Mircea Dinescu, poetul. Văd schema făcută de procurori a traseului banilor (vreo 40 de milioane de euro, în total, din care 100 000 ajung într-o extremă dreaptă la Dinescu), dar n-o înţeleg, că nu mă pricep la finanţe neam. Tot ce-am reţinut este că poetul, din această inginerie complicată, şi-a luat raţia de 100 000 de euro şi nu pot decât să-l felicit. Jos pălăria! De-acum, poezie nu mai rimează cu sărăcie, poezie rimează cu opulenţă şi neamprostime. Amin!

13 comentarii:

Popa 130-Transformat spunea...

Dom'le Doman

La inceputul citirii m-am gandit ca e vorba de opulenta formelor Cristinei Turcu, de abundenta de cur si ţaţe si bogatia dorintelor , asa ca nici amenintarea cu judecata soborului bisericesc nu te-ar putea abate din drumul fara intoarcere ce duce la executarea futaiului extrem, pe termen indelungat.

Citind mai departe, vad ca faceti o mare nedreptate poetului Dinescu , ce ar fi primit, saracul, o suta de mii ca sa-l injure pe Basescu . In fapt el a imprumutat banii sa aibe grija de vie si nimic mai mult . Dvs. ziceti ca el doar i-a primit.

In fine.

Cum mirosul Dvs. pentru finante este doar instinctiv si reflex in acelasi timp, neavand studii in domeniu asa cum declarati si incercand sa faceti o comparatie in logica poetica ati putea produce confuzii in randul cititorilor daca nu aduceti precizarile de rigoare.

In postarea Dvs.,
avand in vedere valorile date cu imprumut Vantu se afla la extrema superioara : o-suta-de-mii-de euro - ceea ce face ca beneficiarul imprumutului sa fie multumit in sinea lui . Poate sa injure. Poate sa aibe grija de vie, sa-si bage p..a [metaforic vorbind], etc..

Pe cand popescu se afla la extrema inferioara :va poate da doar 5 [cinci] ron , va spun sigur ca nu are 50 . In aceasta situatie Dumneavoastra ca beneficiar, nu o sa fiti niciodata , dar niciodata: multumit , fericit, intrucat o bere costa mai mult iar prezervativele se vand in set de trei cu 6 ron la PECO.

Deci ,Dom'le Doman
Aceasta este Dimensiunea diferentei .

Diferenta insa,
in logica valorilor romanesti trebuie redefinita - particular la specificul romanesc .
Iar chestiunea inca se studiaza.

Lucrurile sunt complicate, definitia contine si ecuatia perioadei in care o valoare este validata ca valoare, si multe altele.

Se studiaza modele :
poet+ [combinatie de ... ]
om de afaceri + [combinatie de poet+ combinatie de...]

Va sfatuiesc sa nu incercati,
Mai treceti pe la noi pe la biserica si mai vedem .

Doamne-ajuta, sa ni se scoale pula cand vrem noi si s-avem intotdeauna bani de prezervative.

Augustin spunea...

Măi părinte spurcat, numai la prezervative ţi-e mintea. Mă rog, visezi la seturi de şase bucăţi. Citesc în Adevărul de astăzi că doi tineri din Hunedoara au furat 700 de bucăţi. Îţi dai seama ce nevoi au băieţii ăia!

Fleur spunea...

Fiecare cu norocul lui...

Augustin spunea...

Da, deştept să fii, noroc să ai!

Anonim spunea...

700 de prezervative ?
Să tot trăieşti
şi să tot vezi
futaiu' de la Mărăşeşti !

Anonim spunea...

hm . Marasasti!
Ar trebui sa vezi futaiu la Pielesti.

Tracovnicu spunea...

Deci Domane

asta ai retinut tu ?
ca poetul e si inginer financiar ?

Da' tu cu cine faci "benking" ?

Augustin spunea...

Esti Tarcovnicu? Nu, eu am reţinut din schema plimbării banilor de la PSV că SOV este un mare inginer financiar. Din stenograma "scăpată" de la DNA am reţinut însă că Dinescu a fost cadorisit cu o sută de mii de euro, "ce să faci tu cu cinci zeci?!" a zis SOV, a fost cadorisit pentru că a stiut cum sa atace puterea. Iată că a înjura puterea e o meserie lucrativă. Şi eu înjur puterea, că doar ea mă beleşte de nu mă văd, dar eu nu câştig niciun leuţ pe chestia asta.

MiaTropolitu Potentiale spunea...

La Dinescu ,
poezia rimeaza cu opulenta,

La Traian basescu poezia rimeaza cu detergentul de vase nr. 1 in Romania.
Rimeaza si cu prostenal ; lichidul care te ajuta sa ti se scoale pula.
In turul doi.

Elena Udrea .
Oh, Elena Udrea. La Elena Udrea poezia rimeaza cu Dacia - avantaj prin programul rabla noua.

Poezia la Ponta si Antonescu ,acesti Heckle şi Jeckle ai Romaniei. Poezia la ei rimeaza cu samponul impotriva matretii.

Poezia la Andreea Pora rimeaza cu eu nu cred ca, Bun da' care pot fi urmarile. Procedurile sunt complicate. Dupa o luna calare pe senat. Unu la mana.Si care ar fi interesu ? Doi la mana. Iar trei e-n pula.

Poezia la trupa. Trupa PDL ; Poezia la trupa PDL e pentru o viata sanatoasa faceti miscari in portofel cel putin 30 minute pe zi. Seara la TV poezia la trupa rimeaza cu pusca si cureaua lata - incearca noile sortimente frumos mirositoare. Poezsia la ei rimeaza cu viitorul roz. Ca viitorul sa fie roz ar fi bine sa adaugi si portocaliu. Pana si cafeau ar are un design poetic ea nu este doar neagra ea e portocalie, la fel ca si motorina si curentul electric.

Poezia la Ion Cristoiu rimeaza cu durerea dulce-n cur de pe pozitia de critic . Daca vorbim de-o trasatura a ceva e mecanismul de cooperare. E programul care transcede catre toate punctele cardinale. Sa ne mai spuna Doman ceva sa-nteleaga telespectatorii.

Poezia la mine la tara rimeaza cu Geta in 2011.

Hai Popa spunea...

E poezia vaselor comunicante !

Anonim spunea...

La Cristoiu , e gadilatu'n cur care-i da placerea de dulce.

Catia Maxim spunea...

De-ar fi singurul, ar mai fi cum ar mai fi! Mulţi sunt cei ce se prostituează şi în felul ăsta: poeţi, filozofi şi tot ei arată cu degetul spre prostimea needucată.

c.plavitu spunea...

e dureros sa afli ca si poetii sunt spagari ,si inca de rasa ! NU_I TOTUL PIERDUT <CRED !