luni, 7 februarie 2011

Zarurile vor decide: dezastru sau dezastru!

Ce bine era în 1990, că ştiam cu cine ţin, că ştiam împotriva cui sunt! Îl ştiam pe Iliescu din anii 1975-1979 când era prim secretar la Iaşi, ştiam că e un comunist mai elegant şi mai doxat decât Bobu, Dincă şi Manea Mănescu, dar tot comunist era, care nu întina idealurile marxism-leninismului. Până prin 1996 ştiam cu cine ţin, pe cine apreciez, dar şi pe cine dispreţuiesc.
Acum ştiu împotriva cui sunt. Împotriva unui preşedinte care a luat-o rău pe arătură, ca un tractor sovietic rămas fără frâne şi împotriva unui premier cu nimic mai presus decât un Ilie Verdeţ sau un Constantin Dăscălescu, adică un ascultăreţ docil al tractorului de mai sus, în dispreţul logicii, legii, bunului simţ.
Bun, acest lucru l-am lămurit. Dar de partea cui să fiu? Dan Voiculescu anunţă ca sigură suspendarea lui Băsescu până la 25 martie. Hm! Asta ar fi vestea, vestirea, ce mai! - Bunavestire! Dar dacă Dan Voiculescu este îngerul aducător al acestei vestiri, mai bine lipsă! Ce să alegi între un preşedinte cu apucături de dictator care dezbină de 20 de ani o ţară pentru a-i fi lui bine, numai că nu scrie versuri tâmpite pe care să le cânte senatorilor acompaniat de liră şi n-a dat încă foc Bucureştilor ca să fie un adevărat Nero, ce să aleg între el şi un securist ordinar care şi-a turnat familia şi şi-a construit un otrăvit imperiu media din banii Securităţii?
Aceasta e dilema şi orice variantă am alege la vot, va fi rău. Avem de ales între un dezastru parţial şi un dezastru total. Dar nici dracul nu ne poate spune care va fi unul şi care va fi celălalt. Aşa că alegerile din 2000 au fost ultimele pentru mine. A treia cale nu se arată la orizont în 2012. Doar zarurile şi frauda electorală vor decide: dezastru sau dezastru!

3 comentarii:

lapin de framboise spunea...

se pare că toţi locuim pe alea iacta est, o stradă atât de lungă, c-o zi întreagă nu-i de ajuns, de la un capăt la celălalt, tractorului s-ajungă.

Anonim spunea...

MNEAŢA, DOM MITICĂ. MARINARUL I-A SCINDAT PE HOŢI, ŢARA S-A SCINDAT TOT DUPĂ ACELAŞI CRITERIU. NU UITA CĂ SE FURA LA GREU ÎN COMUNISM, MAI TOT MUNCITORUL IEŞEA PE POARTA FABRICII CU SACOŞA CU FUŞERAIE. O SAMĂ DE ROMÂNI AU VERTIJURI CÂND AUD DE LEGE, DE CINSTE. E UN TRIST ADEVĂR.

VA FI 6-4, POARTĂ-N CASĂ !

LAPINULE, AI SCOS TRACTORUL PE STRADĂ? NU E FRUMOS! VAI DE CARDANU LUI !

Augustin spunea...

I-a scindat şi pe hoţi, dom'S., e adevărat. Dar dacă-mi aduc bine aminte, în 2004, dl. Băsescu a fost confirmat preşedinte din sala de judecată, la câteva zile după alegeri fiind audiat în procesul flota ca învinuit... Apoi, dosarul a fost pus deoparte din motive de imunitate.
În privinţa furtului "la greu" din fabrici şi uzine şi de pe ogoare... A scoate din fabrică o cheie, o râşniţă de cafea, sau din ţarină cinci kilograme de cartofi nu dădeau ţara înapoi. Acum se fură cu suta de kilometri de autostradă, cu telegondola din Vulcan de 30 de milioane de euro, cu mia de hectare de pădure, cu combinatul, cu fabrica toată...
De acord, cam asa va fi, 6-4, dar rezultatul tot ăla: dezastru!