marți, 8 decembrie 2009

Pe două coloane

  Politicienii noştri spun lucruri trăsnite şi contradictorii. Acum, Mircea Geoană. Duminică seara, orele 21:00, la anunţarea exit-pollului:                                                                                             "Vreau să mulţumesc celui care a condus România în ultimii cinci ani, Traian Băsescu. Sunt convins că va avea puterea de a depăşi acest moment de amărărciune personală pentru un transfer democratic de putere, decent, demn de o ţară democratică".

Peste exact 21 de ore, după anunţarea oficială a rezultatelor finale:

"Trebuie, odată pentru totdeauna, să recunoaştem că în România cei de la PD-L şi Traian Băsescu folosesc mijloace cu mult dincolo de limitele jocului democratic Această obligaţie, de a respecta voinţa suverană a poporului român, încrederea acordată de 5 milioane de români, ne conduce la concluzia firească şi legitimă, democratică şi necesară să contestăm la Curtea Constituţională rezultatul alegerilor şi să depunem la BEC sesizările cu speţele depuse din numeroase secţii de votare din ţară şi din străinătate"

5 comentarii:

gradu spunea...

"Vreme de betie"

"Ploua, ploua, ploua, ploua. /
Vreme de betie..."

Vremea-i de betie. Pentru ca ploua, ploua, ploua, ploua. Ploua enervant si plictisitor. Ploua continuu, maruntel, da' asezat. De la rasarit pan'la apus, de la nadir si pan'la zenit, cerul tot e-ntunecat. Si ploua-ntr-una. Pofta n-ai sa faci ceva. Vremea-i de betie!
Eii, dar vremurile. Vremurile-s de... ratat. Cu mare drag as fi... ratat asa vremuri. Tulburi. Mare melancolie, mare.
PDL are melancolia guvernarii. Guvernare pe bune, cu majoritate parlamentara cu tot. Chiar si cu PSD. Acu' are trei guverne. Trei, Doamne, si toate trei. Unu-i demis, altu-i cazut si-altu-i nici ajuns in Parlament. Trei pentru nimic. Degeaba. Basescu este presedintele reales al Romaniei. Da' tot degeaba, inca nu este validat. Dar le-a placut guvernarea - puterea, adica - asa ca mai vor. Poate chiar cu PSD?! Asta daca crinii si-alte flori peneliste nu vor si nu vor alaturi de ei. Si totusi...
PSD are... mai multe melancolii, in functie de grup. Unii au melancolia guvernarii Ion Ilici - Nastase Multecase. "Trai pe plai" pentru latifundiarii cei noi. Altii au doar melancolia guvernarii, singura pe care au cunoscut-o, cea avuta impreuna cu PDL. Hm, doar noua luni! Parca au trecut de noua ori mai repede decat cele noua dinainte de a deveni tatici! Geoana a condus, in sondaje, toata campania. Sustinut de Iliescu si Nastase, de Mazare si Oprisan, de Vanghelie si Dragnea, dar si de Crin si Patriciu, de Vadim si Becali, de Marko Bela si Johanis, de Ciuhandu si "Metrorex", de Vantu si Voiculescu. A pierdut, "la mustata", dar se cramponeaza de o contestatie. Degeaba... Si lor le-a placut guvernarea - puterea, adica - si-o vor din nou.
PNL are melancolia anilor de pan-acum un an. Ehei, cand erau ei stapanii, cand aveau tortul si cutitul... Cei de la varf si acolitii luau crema, iar ceilalti (ceilalti din PNL) aveau asigurat blatul. Ca-n Liga lui Mitica, plin de blaturi! Nepenelistii primeau doar firimiturile. Eh, ce vremuri! Si ei vor iar. Daca nu crema, atunci macar niste blaturi.
UDMR are numai melancolia Imperiului Habsburgic: ei sunt stapani; pamantul romanesc este, de fapt, unguresc, face parte din teritoriul Romaniei, dar numai temporar; vor autonomie laarga, laaarga pana la independenta totala, dar cu bani romanesti de la bugetul de stat - ca si pana acum. La ce le-or mai trebui terenurile defrisate, rase de paduri de chiar liderii maghiari?! Ei stiu. Ei, cei care au fost mai mereu la guvernare. Ma rog, pana acum un an. Da' si ei vor din nou la... ciolan.
Iar noi? Noi, care am votat cu unul sau cu altul!? Din constiinta sau din interes. Cu incredere ori doar ca sa nu "iasa" favoritul vecinului sau al soacrei. Noi cu ce ne-am ales? Ajungem - incet, dar sigur - ca in cantecul lui Stratan, sa bem, de necaz si de necazuri, "doar de patru ori pe an: de Craciun, de Pasti, de hram si in fiecare zi".

"Vreme de betie. /
Ploua, ploooua..."

gradu

popa130 spunea...

Tara lui Borat.

gradu spunea...

Copii cu arome

Reclama la televiziune: "Impotriva racelii cel mai bun este [medicamentul] sirop pentru copii cu aroma de portocale."
O tanara telespectatoare ii spune sotului: "Dragule, eu vreau sa avem doar copii cu aroma de mere, ca mie nu-mi plac portocalele!"

gradu

gradu spunea...

Alegeri de castigat


Mircea Geoana pus pe goana este intrebat de reporteri ce aliante va mai face PSD. Geoana raspunde peste umar: "PSD are de castigat alegerile acum." Parca aud la Cotroceni: "Emile, trimite, dohomnule, pe cineva la PSD sa-i spuna si lui Geoana ca s-au terminat alegerile anul asta. Ha, ha, ha. Urmatoarele sunt abia peste trei ani, localele si parlamentarele. Pan' atunci poa' sa stea linistit. Ho, ho, ho!"

'
Intr-un dialog / confruntare televizata intre Liviu Dragnea si Adriean Videanu, pe pesedist il ia gura pe dinainte si-l numeste, implicit, pe Mircea Geoana: "Handicapat". Alo, domnu' Dragnea, vedeti ca Geoana inca este presedintele PSD! Cand Iliescu i-a zis "prostanac", Geoana nu era seful partidului; Iliescu era.

'
Inainte de alegeri, primarul Constantei - Radu Mazare, alintat "Zarzare", probabil de la rachiul care-l amuteste asa des - a promis ca-si da demisia si emigreaza in Brazilia, daca nu castiga Mircea Geoana. Dupa alegeri, Mazare a declarat ca ia o pauza, dar este fericit ca Mircea Geoana a primit 70% din voturile romanilor din Brazilia. Cre'ca Traian Basescu a si comentat: "Da, mai Zarzarele, du-te si tu acolo, ca sa fiti in Brazilia 11 romani! Ha, ha, ha."

gradu

Anonim spunea...

invatat o multime