marți, 1 decembrie 2009

La mulţi ani României lui Voiculescu, Patriciu şi Vântu

De dimineaţă mă plimbam pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti când m-a sunat un poet de la Botoşani, m-a sunat să-mi spună La mulţi! ani de ziua naţională a României. L-am dezamăgit. Nu eu eram cel potrivit să primească urările. Mai potriviţi erau Iliescu, Năstase, Băsescu, Geoană, Antonescu (Crin, nu Ion), Hrebenciuc, Boc, Tăriceanu, Vadim, Becali, Ciutacu, Voiculescu, Patriciu, Vântu...  Ei sunt adevărata Românie de astăzi, o Românie beată în şanţ, violată, stoarsă de vlagă, torturată de cei de mai sus, de toată clasa politică, de toată clica politică... Ei merită să fie felicitaţi. Ei i-au păpat zestrea, ei i-au vândut petrolul, telefonia, băncile, ei ne-au vândut ca pe sclavi pe nimic, ba nu pe nimic, pe şpăgi de zeci şi sute de milioane de euro. Ei sunt patrioţii de serviciu. Să le mulţumim din suflet. Pe euro au vândut România, de euro să aibă parte, ei şi neamul lor, să se răstoarne peste ei mii de tone de euro până îi vor sufoca şi vor fi mâncaţi de viermii strecuraţi pe sub muntele de euro, în hârtii şi în metal. 1 Decembrie nu este ziua mea, e ziua lui Iliescu şi Geoană, a lui Voiculescu şi Patriciu... La mulţi ani le doresc şi eu la fel de fericiţi precum sunt ai celor 90 la sută dintre români. Le doresc celor de mai sus şi ciracilor lor să se caute dimineaţa în buzunar de trei lei pentru un covrig şi-o cafea şi le mai doresc să nu-i găsească. 

Un comentariu:

gradu spunea...

"Esti o floare, esti un crin, /
Esti parfumul cel mai fin..."

Gradina de pe deal e trista. Asa se vede prin ceata diminetii de inceput de decembrie. Iarba s-a uscat demult, dupa ce merele, putine cate au fost, au putrezit pe crengi si au cazut, dupa ce frunzele au ruginit si s-au scuturat in cateva pale de vant.
Hmm, dar alunii au inmugurit! De-acum?! Oh, ce vad? Cei trei trandafiri rosii au imbobocit. Au boboci mari, de un rosu aprins (rosu-comunist spun unii, rosu-pesedist zic altii, iar ceilalti spun ca tot aia-i). In gradina de pe deal, cei trei trandafiri rosii sunt gata sa infloreasca iar. Poate duminica seara? Poate luni? Puschea pe limba! Din nou??? Nu le-a ajuns. Cre' ca le-a placut cat au fost in floare si de-aia vor iar!
Pe strada trec niste carute cu tzigani care cumpara sticle si o camioneta cu romani care cumpara fier vechi. Hm, il duc la topit si fac fier nou?! Le-as da niste politicieni. Gratis! Numai sa faca din ei altii noi. Noi, da' buni!
Politicienii doar vand. Vand pielea ursului din padure, vand idealurile Revolutiei, vand mortii si ranitii de-acum douazeci de ani si mai dincoace, de la mineriade. Geoana - cu tatucul sau Ion Ilici si tot spatele oligarhic - ii vinde lui Crin iluzia puterii. Vadim - dupa ce a pierdut vechi peremisti, fosti si actuali consilieri locali si judeteni, fosti si actuali primari, furati de PSD si nu de PDL cum credea - vinde voturi si idei nationaliste neocomunistilor. Hunor, Bela, Frunda si Borbely vand sprijinul in Parlament. Acelorasi. Crin si tatal sau Patriciu vand intelectualii care i-au votat si pe noi, cei cativa care inca mai credem in liberalism. Aflu ca, deodata cu ei, ne-a vandut si Ionescu-Quintus. Eii, dar el a mai vandut romani acum treizeci-patruzeci de ani! Doina Cornea vinde gogosi, doar-doar si-o recupera pensia care i-a fost furata. Klaus Johannis - care nu-i german, ci doar un parlit de roman cu nume de sas, dupa spusele sibienilor - isi vinde pielea, cat de scump o putea. Sarbu, Radu Sarbu (sau Scarbu, cum ii spun taranistii mai vechi) si Ciuhandu vand un oras intreg, dar ce oras... Simbolul Revolutiei din '89. Pedelistii, saracii, nu mai au ce vinde.
Cei care inca mai cred in ideile liberale, doar vreo cativa, vad ca, in gradina de pe deal, crinul s-a ofilit, s-a scuturat de tot. Ca din el n-a mai ramas decat o papadie parlita sau, cum se mai cheama "popular", o basina-porcului.
Pe ulita de langa gradina de pe deal trec niste copii de scoala care, bucurosi de neasteptata vacanta (traiasca reducerile de buget!), canta:
"Esti o floare, esti un crin, /
Esti parfumul cel mai fin..."

gradu