miercuri, 27 august 2008

AIGLEMONT, GUSTAVE D'

Personaj în Femeia de treizeci de ani

Fiul Juliei d'Aiglemont, marchiz d'A. În prima scenă în care apare e un băieţel "mofluz şi înciudat", venind de la un spectacol cu sora sa Helene şi cu tatăl lor.
Apoi, în final, este evocat ca mort în timpul epidemiei de holeră din anul (probabil) 1832, lăsând în urmă "copii şi o văduvă".
Personaj de figuraţie, aşadar.

10 comentarii:

Anonim spunea...

aurel eftimie-si totusi va intreb-spre ce se indreapta romania?daca societatea civila nu deschide un proces impotriva calaior,ma rog Uniunea scriitorilor,un proces de eliminare a lor din functiiile de conducere,senat,etc,cine o va face?este oare Romania membra a Nato? poate exagerez dar 1989 trebuia facut un tribunal revolutionar si cu toti asasinii la ghiltina.multa sanatate !

Augustin spunea...

In privinta Romaniei, este membra NATO si cred ca e bine ca e. Caderea PRM este un efect al intrarii in NATO, acest lucru le-a luat spumele de la gura latrailor de acolo.
O lege a lustratiei este aproape imposibila acum si fara efect. Daca n-am reusit in martie 1990 prin Proclamatia de la Timisoara, acum e al dracului de taryiu. Cand zicem revolutiei evenimente sau lovitura de palat/stat, avem dreptate. Ce revolutie e aia in care nu-i belesti (nu neaparat sa-i lichidezi) pe beneficiarii regimului totalitar pe care-l schimbi?

Anonim spunea...

Eram cu Adrian Dafir la plajă cu soare canadian, iute şi rece. Câţiva pescăruşi ţopăiau prin nisip. Ce e-n România, Adriane ? Ce dracu se petrece ? A privit pescăruşii, oceanul. Şi-a zis : Anarhie de stânga ! A adăugat, filtrând nisipul printre deşte : Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac ! Iartă-i, Doamne, pe partenerii mei Doman şi Drăghici !

Anonim spunea...

aurel eftimie-multumiri.totusi de ce nu e oportuna legea lustratiei?! voi mai interveni sa va spun patania din 21 decembrie.sanatate

Augustin spunea...

Domnule Eftimie, eu nu spun ca nu e oportuna legea lustratiei. Eu sunt sceptic ca cineva o va mai pune pe tapet din tot spectrul nostru politic. Cine s/o puna? Luati toate partidele parlamentare, alea doua/trei si veti vedea ca toate au in frunte oameni dubiosi din punct de vedere al moralitatii.

Anonim spunea...

aurel efimie-despre "umanismul" comunist-in 1989,aveam 21 de ani,am fost dus la jilava,desi nu faceam parte dintre manifestati.o dacie gri a aprit langa mine si varul meu.nici nu am fost legitimati,ci cu lovituri de profesionisti am fost ametiti si varati in masina.un tip solid imbracat in militian conducea masina si ne-a zis:vreti democratie,o sa va dam cosciuge.cei care ne-au lovit erau in civil si au ras:ce coscige,la crematoriu cu ei.totusi am ajuns la jilava,aici am fost inseriati si apoi batuti cu schimbul pana ne-am cacat pe noi.varul meu are mana dreapta paralizata de atata bataie.eu mi-am pierdut trei dinti,eram plini de sange si din ce spuneau brutele urmam a fi executati.la ora 3sau 4 a intervenit un ordin,a aparut un tip atletic in blugi si adidasi,ai fi zis ca e manifestant,cand colo mare securist si a ragnit:oricum aia din piata se curata,s-a stropit cu Radu,ce e plevusca ii eliberati fara acte,vedem ce mai zice maine Patronu.(va urma)

Anonim spunea...

catre doamna din canada si adrian dafir, va rog stimata doamna,spuneti toata povestea,e interesanta,sunt si alti oamenii care ar aduce amanunte interesante,chiar foarte interesante,mai ales ca am lucrat in presa si inainte si dupa revolutie

Anonim spunea...

cazul revista "Baricada" si victor gugui e strigator la cer,doman se face ca nu-l cunoaste,doara ai lucrat cu ei! Acum o intoarce ca la ploiesti(pitesti)cu moartea lui cezar ivanescu.spune Adevarul,batrane,sau dati demisia morala!

Anonim spunea...

Anonim spunea : vă rog, stimată doamnă, spuneţi întreaga poveste, e interesantă. Bârlad, 15 septembrie 2008. Ziua Crucii. Peste cei 80 000 locuitori îmbrăcaţi în tricouri negre plouă cu nitrat de argint. În canale se scurg ultimele rămăşiţe ale misterului imprimat pe tricouri : La Baaad.

Anonim spunea...

tara lui caiac-rromania e terminata de tigani din constanta-n timisoara.in rest laba la cald.tara lui Caiac