marți, 26 august 2008

AIGLEMONT, ABEL D'

Fiul Juliei d'Aiglemont, mai mic cu doi ani decât Moina. Moare în 1836 sau 1837 în faţa oraşului Constantine, din Algeria, în timpul asediului acestuia de către armata franceză.

18 comentarii:

Anonim spunea...

DAD=mos flocila.se putea sa aiba curajul sa recunoasca "ratatu cu pipa" ca Cezar a fost asasinat,ca Marin Preda la fel,labis la fel,iar Nichita a fost iradiat..el o tine ca prostu goarna,dad iar te-ai facut de cacat!

Anonim spunea...

singurul prieten al lui Dad este tov.ilici iliescu

Anonim spunea...

a murit Caiac.asta spune totul.

Anonim spunea...

L-am iubit şi sunt subiectivă.Dar ipoteza lui Adrian s-a adeverit.Baricada a fost un iad radioactiv. După o serie de revoluţionari, de leucemie a murit şi Dan Iosif, liderul baricadei. Scrie, i-am zis, scrie grozăviile baricadei şi mineriadei. Bre, scriitorime ! mi-a răspuns. Nu poci ! Am fost acolo ! Toţi neuronii mei sunt în cruce ! Spuneţi că la Iaşo a vorbit de dubioasa moarte a lui Cezar Ivănescu. E tot o ipoteză, nu ? Bre, scriitorime ! Unde sunt cărţile ? Care-i Cartea, unde-i Scriitorul minunatelor grozăvii ? Violenţa spamerilor vine şi din această imensă frustrare ce nu se rezolvă făcând lunetă din cracul lui Balzac.

Anonim spunea...

doamnei din canada-adevarul e simplu,cei ce stiu ceva se tem sa spuna,ceilalti spun ca intuiesc...comuunismul sa bazat pe terore si asa sa manifestat prin teroare.adica a omori farasati pese de judecata lui Dumnezeu...

Anonim spunea...

multor naivi-Mafia face la fel,ce morala e acolo?dai Marfa,banu?nu,te impusc.si comunisnu a fost o mafie,si uite azi cePaunescu?a facut puscarie ca ticu dumitrescu? nu.deci vorbim degeaba.scriitori spun printre picatele ca le este frica,e mai usor so dai cu balzac,eu il cred pe doman si mie miar fi la fel.ganditiva la revista Baricada si Victor gugui mai zice cineva ceva.si generalu guse si a mai fost unu,nul mai retin.sanatate si spor la treaba.

Anonim spunea...

UN TIMISOREAN ISTORIA SE UITA SE SCHIMBA,CE A FOST LA TIMISOARA SA STERS,ACUM TIGANII OCUPA CENTRUL ISTORIC SI VOM AVEA PE BEGA UN ORAS RROMANESC.DA,MULTI UA FOST IRADIATI MAI ALES CEI DE LA FREE EUROPE, NOEL BERNARD,VLAD GEORGESCU,CORNEL CHIRIAC-TAIAT!SI ALTII .SI CE SA FACUT DOMNILOR??

Augustin spunea...

Este fara indoiala ca s/a dat @Radu cel Frumos@ la tot cartierul. Este clar ca Dan Iosif- cu toate pacatele lui, si reale - a murit din cauya iradierii, un om ca bradul a imbatranit intr-un deceniu si a chelit... Dar cred ca el a luat razele cat a stat in CC. La Inter se pare ca au murit cei care au fost udati bine cu ...apa, cum zicea Postelnicu. Ce se intampla la Timisoara e de plans. Cum se zice, orice bine e pedepsit. Pentru eroismul lor, timisorenii platesc cu varf si indesat.

Anonim spunea...

domnului doman,cu respect.blogul poate deveni o tribuna democratica,oamenii sa spuna ce simt.e clar ca fiind ziarist atunci stiti multe,e clar ca o structura draconica ca comunismul a lovit opozitia.nu o luati in nume de rau,oamenii ar maiinteresati de istoria presei din 90 decat de balzac.aveti o adresa personala de mail?ce se intimpla la timisoara e facut premeditat,deci tot o putere comunista conduce.oare suntem in NATO cu adevarat? as vrea sa va povestesc ceva din 21 decembrie 89 cand am fost dus la jilava cu varul meu,sa vedeti cadrele ce "umane" erau.ce mai cauta vadim si paunescu acum,atunci il laudau pe criminal,asta a fost comunismul.cu toata stima,aurel eftimie

Augustin spunea...

De acord, domnule Aurel Eftimie. Prezenta lui Paunescu, a lui Vadim in Senatul Romaniei este cea mai mare mizerie si cel mai mare esec al revoluţiei sau ce-o fi fost. Ceausescu s-a folosit de ei, dar nici el n-ar fi indraznit sa-i faca deputati in Marea Adunare Nationala, necum in CCal PCR. Iata ca in democratie au ajuns senatori! Si atunci ce sa vorbim detribune democratice? Am scris pamflete împotriva scroafei Paunescu cat pentru un volum. Dar ce folos? Daca cei din gardul Ambasadei Americii din 22 dec. au tras in el doar cu saliva... Era limpede ca matahala de la Barca nu putea sa se retraga pentru a-si consuma in liniste agoniseala pentru sapte vieti.
Despre Jilava mi-au povestit prieteni scriitori. M-am cutremurat. Revin...

Anonim spunea...

Buna seara,

Cezar Ivanescu a murit cu zile, in conditii groaznice, dupa ce a fost atras intr-o cursa la Bacau si convins sa accepte sa i se faca o interventie minora, complet neinvaziva, programata si platita la o clinica particulara din Bacau, spunandu-i ca dr. Vasile Palede este un eminent profesor chirurg care este mai tot timpul plecat pe la conferinte, congrese internationale etc.

Dupa moartea poetului Cezar Ivanescu am aflat mult mai multe amanunte despre acest medic. Intr-un interviu publicat in Bacau acum cativa ani isi declara cu mandrie si pe fata, intr-un limbaj de semidoct, apartenenta la GRUPUL DE LA TESCANI, prietenia cu dl Plesu si altii.

Apoi, acest medic a fost implicat in numeroase decese ale unor pacienti tineri, dintre care as aminti chiar un caz in care medic dr. V. palade a fost asistat in calitate de medic rezident chiar de sotul doamnei cu pricina, chirurgul Barcan. [deci Carina Ribac Barcan nu se poate asunde sub scuza impertinenta de altfel ca nu cunoastea cine este acest ins dubios, student sef UASCR etc.] Pacientul mort atunci ca urmare a unei interventii banale avea 31 de ani si era membru in trupele speciale de la Bacau.

Amintesc ca la Bacau este Centrala pe Moldova a SRI si este la distanta de 2-3 minute de SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BACAU.

Interventia minora, de hemoroizi, i-a fost recomandata cu foarte-foarte mare insistenta de o nepoata, medic in Bacau, dr. Carina Rican Barcan, care a reaparut in viata poetului dupa ce acesta a fost la emisiunea Nasul. A reaparut dupa o absenta de cel putin 15 ani. La numa o luna si jumatate de cand aceasta doamna, medic Carina Barcan Ribac i-a devenit medic personal, poetul Cezar Ivanescu a murit.

Dr. Carina Barcan Ribac i-a recomandat atat un tratament invaziv cu furosemid, zilnic, cat si interventia absolut criminala de la Bacau. La Bacau, poetul Cezar Ivanescu a avut un statut de detinut.

Din momentul in care Cezar Ivanescu a suferit interventia chirurgical si o anestezie generala absolut neprogramata acesta a avut un statut de detinut in Bacau. Telefonul ii era inchis de cineva, exista martori care au afirmat clar acest fapt. De asemenea, familia poetului nu a fost anuntata de faptul ca Cezar Ivanescu nu se simte bine, ca este in stare critica.

Acesta a fost tinut in Clinica Palade, in stare critica, probabil o zi, apoi a fost abandonat la SJU Bacau, Sectia ATI, unde a fost trecut sub asa-zisa ingrijire a medicului basarabean DAHNOVICI. Acesta nu i-a facut nici o investigatie medicala, nici o ecografie absolut nimic, Cezar Ivanescu a fost tinut in conditii groaznice, fara investigatii, abandonat, Carina Barcan Ribac, ducandu-si la indeplinire, probabil, misiunea primita si disparand.

Familia a fost anuntat foarte tarziu, in seara zilei de 23 aprilie, de catre Carina Ribac cu textul ca nu este nimic grav, o afectiune minora ca intre fumatori.
In acest timp, Cezar Ivanescu era in stare critica, in spital, fara asistenta si fara supraveghere minima. Carina Ribac a mintit atat familia, cat si prietenii poetului care au implorat-o telefonic sa stea langa el in noaptea de 23 aprilie. Aceasta a refuzat, ba a doua zi a binevoit sa apara la spital numai dupa foarte mari insistente telefonice, din Iasi, din Israel, din Bacau.

Cezar Ivanescu, in perspectiva aceasta a marturiilor celor care au sunat atunci si care au incercat sa ii apere viata de acesti impostori criminali pusi sa il lichideze s-au izbit de incapatanarea de netrecut a acestu doctor Dahnovici, care apoi a declarat presei ca acest caz trebuie sa ramana asa. ASA! Adica cu un pacient omorat de ei, cu un mare poet lichidat de o gasca securistica la Bacau...

Cosmarul poetului Cezar Ivanescu a continuat, pentru ca organismul sau inca rezista, a doua zi, pe 24 aprilie medicii de la SJU Bacau i-au administrat inca 3 furosemide (un medicament care deshidrateaza cumplit, care are contraindicatii majore, provocand aritmii si insuficienta renala si fiind total contraindicat persoanelor in varsta), ultima doza fiindu-i administrata cu putin inainte de plecarea acestuia spre Aeroport si preluarea de catre SMURD.


Exact cu 4 luni in urma, poetul Cezar Ivanescu, membru în Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania, director al Editurii Junimea din Iaşi şi Comandor al Ordinului Steaua României se interna la clinica Palade din Bacau. A platit 22 milioane de lei vechi pentru a i se face o interventie chirurgicala minora de catre chirurgul Vasile Palade, în data de 22 aprilie 2008. Mai avea de trait putin deoarece dupa doua zile, pe 24 aprilie pur si simplu a murit. Fiica poetului, Clara Arustei este convinsa ca "Decesul a survenit in data de 24 aprilie, ca urmare a unui sir continuu de culpe medicale, pe care le calificam a fi extrem de grave A facut o sesizare si la Colegiul Medicilor din Bacau. "In Clinica Palade si apoi in Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, spital in care medicul V. Palade a profesat, ca sef al Sectiei de Chirurgie pana anul trecut, pacientul a fost practic abandonat, fara a i se face investigatiile absolut obligatorii pentru punerea unui diagnostic (ecografie a inimii, tomografie etc.). Cezar Ivanescu a fost trimis foarte tarziu si in stare foarte grava, aproape in soc cardiogen, cu un diagnostic fals de embolie pulmonara, nebazat pe investigatii clinice, spre Bucuresti, cu elicopterul, cu un echipaj SMURD, ca urmare a interventiei prietenilor in tara si din strainatate".
Clara Arustei vrea ca institutiile competente sa isi faca datoria si sa ii dea un raspuns in acest caz deoarece este convinsa ca tatal ei a murit cu zile.
Acesta nu este singurul caz, la cateva zile dupa moartea lui Cezar Ivanescu , o alta famile a ramas indurerata.
"Nici eu nu voi uita niciodata imaginea mamei, pe care am gasit-o in coma la Spitalul din Bacau, dupa ce cu doar o saptamana inainte, am petrecut un Paste fericit si implinit in familie. Mama a murit din cauza unei pleurezii care s-a agravat cu concursul medicilor implicati si inca ma intreb cum este posibil ca in anul 2008 sa mori din cauza unei "ape la plamani". Ma mai intreb cum este posibil ca tot in anul 2008, in cadrul unui spital de urgenta, sa-ti fie puse 4 diagnostice diferite (reumatism, pleurezie, embolie pulmonara, fasceita necrozanta -despre ultima boala chiar si medicii implicati si cei care investigheaza cazul la Colegiul Medicilor Bacau au recunoscut ca nu stiu mai nimic si ca au informatiile de pe internet), iar tratamentul sa fie hotarat la intamplare, ca intr-un joc joc grotesc de ruleta ruseasca.Mai mult, ce ma frustreaza enorm este cinismul managerului Spitalului din Bacau care si-a exprimat regretul ca "medicii nu au putut sa se opuna destinului dnei Butnaru Georgeta", ca si cand era vorba despre o condamnata la moarte. Tot in acelasi context, Spitalul ne anunta ca nu ne poate furniza informatii sau copii dupa actele medicale referitoare la decesul mamei mele, pentru ca acestea sunt confidentiale.Sunt hotarata sa merg pana in panzele albe sa demasc acesta incercare grosolana de musamalizare. Am facut deja plangere penala, plangere la Colegiul medicilor, memoriu la minister, la Raed Arafat, la Camera Deputatilor si ma intreb ce trebuie sa mai fac ca cei vinovati sa platesca pentru ca mama se afla in cimitir.." povesteste o tanara care a ramas fara mama .
Ramane intrebarea, acest memoriu a ajuns unde trebuie si mai ales a fost citit ? Poate cineva se va autosesiza si va trimite o echipa in control, macar de bun simt deoarece familii intregi sufera acum si traiesc cu impresia ca persoanele dragi le-au fost luate de langa ei din neglijenta medicilor. Ce e mai grav , persoanele care au avut internate rudele la spitalul din Bacau si nu au mai iesit vii, traiesc cu senzatia ca acolo , la clinica Palade doctorii sunt considerati "nu criminali, ci criminali in serie"...

Atasez fisa medicala a lui Cezar Ivanescu pentru a fi studiata de specialisti.

Fisa medicala a poetului poate fi accesata la adresa:


http://loredanapopovici.blogspot.com/2008/08/spitalul-mortii-la-bacau_20.html

Anonim spunea...

Atasez si sesizarea catre Colegiul Medicilor Bacău

În atenţia Departamentul Jurisdicţie profesională şi litigii


Subsemnata Clara Lucia Aruştei, cu domiciliul în ...
Vă aduc la cunoştinţă cazul scriitorului Cezar Ivănescu, membru în Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania, director al Editurii Junimea din Iaşi şi Comandor al Ordinului Steaua României, care şi-a pierdut viaţa ca urmare a unei intervenţii minore şi programate efectuată la Clinica Palade din Bacău (Clinica Palade, str. Erou Ciprian Pintea nr. 21).
Intervenţie efectuată de medic dr. Vasile Palade în data de 22 aprilie 2008.
Semnalăm faptul că:
– în Clinica Palade pacientul Cezar Ivănescu nu a fost supus unui control medical adecvat preoperator (în raport cu datele particulare ale pacientului: vârsta – 66 de ani; tipul intervenţiei: una programată, faptul că pacientul era fumator activ) şi nici nu a fost informat asupra stării sale de sănătate, a intervenţiei medicale propuse, a riscurilor potenţiale procedurii, a alternativelor existente la procedurile propuse, precum şi cu privire la date despre diagnostic şi prognostic.
– nici familia şi nici pacientul nu au fost informaţi despre faptul efectuării unei anestezii generale. Considerăm că pacientul nu a semnat nici un act în acest sens. Pentru confirmare dorim confruntarea semnă­turilor existente. În susţinerea celor afirmate pot veni şi declaraţiile persoanelor cu care Cezar Ivănescu a purtat conversaţii telefonice în cursul zilei de luni 21.04.2008 şi cărora le-a transmis, încă o dată, că va fi supus unei intervenţii minore, cu metode moderne, nefiind măcar adusă în discuţie posibilitatea unei anestezii generale. Eu însămi am fost realmente şocată la auzul veştii că a fost supus unei anestezii generale.
– în cursul zilei de miercuri 23 aprilie, după cum specifică fişa SCRISOARE MEDICALĂ, în fapt un bilet de transfer – Clinica Palade plasa pacientul aflat deja în stare foarte gravă la SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BACĂU cu diagnosticul de: Hemoroizi grad IV SÂNGERÂNZI. Prolaps hemoroidal; Cardiopatie ischemică cronică nedureroasă; Bronşită cronică tabacigă. Nici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Cezar Ivănescu nu a beneficiat de o investigaţie medicală serioasă şi de un tratament adecvat, diagnosticul de embolie pulmonară fiind pus fără ca pacientul să fie investigat în sensul susţinerii diagnostice prin metode specifice paraclinice.
– s-a luat decizia trimiterii pacientului la Bucureşti cu elicopterul Smurd fără existenţa suportului diagnostic necesar (lipsa unei electrocardiograme la predarea pacientului echipajului Smurd), şi nu la Iaşi cu Salvarea. Pacientului i-a fost făcută o electrocardiogramă cu doar câteva minute înainte de transportul acestuia de la SJU Bacău la aeroportul Bacău. Solicităm o copie după această electrocardiogramă. Cezar Ivanescu a fost intubat în elicopter şi nu la SJU Bacău, pierzându-se din nou timp vital.
Ţinem să atragem atenţia în mod special asupra faptului că poetul Cezar Ivănescu nu figura în evidenţa nici unui medic ca având o suferinţă cardiacă. Deci, dacă conform fişei de transfer (vedeţi şi Fişa anexată) a fost diagnosticat ca având această suferinţă, atunci în mod evident acest diagnostic i-a fost pus la Clinica Palade, luni 21 aprilie a.c. Dacă într-adevăr Cezar Ivănescu a fost diagnosticat luni, ridicăm la modul cel mai grav întrebarea: Cum a fost posibil ca un medic să facă o intervenţie chirurgicală şi o anestezie generală fără a se edifica asupra gravităţii suferinţei cardiace şi fără a-i pune în vedere pacientului şi familiei faptul că este suferind cu inima? Acest amănunt foarte important ne-a fost semnalat şi de Medicul Şef de la Morga Spitalului de Urgenţă Floreasca Bucureşti, ca fiind unul extrem de grav. (Reproducem şi din Fişa de susţinere a diagnos­ticului şi tratamentului, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Secţia de Urgenţe Majore: „Nu se cunosc detalii despre antecedentele personale patologice, nu reiese nimic din copia după FO trimisă.“)
În dimineaţa zilei de 24.04.2008, pacientul avea extremităţile reci şi cianozate, gura foarte uscată, limba de culoare normală, era în stare de conştienţă, vlăguit, extrem de deshidratat (după cum declara chiar medicul curant ATI, George Dahnovici în jurul orei 10:30), avea o sondă pentru urină la al cărui capăt dinspre pat erau difuze picături de sânge şi se afla sub tratament cu heparina şi furosemid, fiindu-i administrate în acea zi, până la ora 15, trei doze de furosemid, ultima cu puţin înainte de a fi transportat cu Salvarea la aeroport (asta în situaţia în care pacientul fusese internat cu o zi înainte având tensiunea 8!!!). Cezar Ivănescu acuza dureri mari în locul operat, o stare intensă de foame şi o senzaţie imperioasă de defecaţie, fiind evident stânjenit de răspunsul medicului care afirma că nu are de ce să simtă această necesitate. (Vedeţi şi fişele anexate, la ora 11:07, ora procesării probei de sânge recoltate, Cezar Ivănescu avea Glu: 32 mg/dL; ulterior dr. Carina Ribac a transmis tele­fonic, după deces, şi valorile ultimelor analize ale sângelui recoltat pacientului în jurul orei 14, la SJU Bacău, care indicau faptul că Cezar Ivănescu intrase în insuficienţă renală acută.).
Familia pacientului nu a primit nici un fel de informaţii despre starea reală a sănătăţii pacientului, cu toate că, prin intermediul prietenilor din ţară şi din străinătate, medicii Secţiei Terapie Intensivă a SJU Bacău au fost puşi în legătură telefonică cu diverşi specialişti cardiologi de marcă din Iaşi (prof. dr. Grigore Tinică, prof. dr. Datcu).
Ignorând deontologia profesională medicii discutau lângă patul pacientului despre faptul că acesta face embolie multiplă şi afirmau că „aşteaptau să vadă unde va ajunge cheagul de sânge, sperând că pacientul nu are vreo deformaţie congenitală a inimii“. Cezar Ivănescu mi-a specificat clar, insistent, repetând de două ori: „Am auzit totul. Tot ce s-a discutat.“ Chiar şi din aceste conversaţii se poate deduce că actul medical se baza pe supoziţii şi nu pe date furnizate de investigaţii medicale (ecografie cardiacă, explorare ecografică pulmonară, tomografie etc.).
Echipajul Smurd nu a primit copii după toate analizele medicale făcute postoperator pacientului în SJU Bacău. Din analizele ajunse în Bucureşti reiese că probele de sânge recoltate pe 23.04 a.c. au ajuns la laborator la orele 14:40, respectiv 15:13. Întrucât rezultatele acestor analize aveau valori extrem de nefavorabile (D-Dimeri 1,11 ug/mL FEU etc.), devine de neacceptat faptul că medicii unei secţii de Terapie Intensivă nu ar mai fi făcut şi altele care să lămurească stărea reală a pacien­tului până în dimineaţa zilei de 24.04. ora 7:39.
În lipsa unor explicaţii medicale plauzibile considerăm că toate aceste aparente neglijenţe sunt menite să ascundă adevărul.
În Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, medicii au fost îngroziţi de starea extrem de gravă în care a ajuns şi de faptul că nu înţelegeau de ce un pacient prezentând simptomele unei afecţiuni cardiace a primit doar un tratament suportiv. Aici, la Secţia Urgenţe Majore scriitorului Cezar Ivănescu i-au fost efectuate numai în decursul a câtorva minute investigaţii care au inclus şi o ecografie a inimii.
În viziunea noastră lipsa de responsabilitate medicală în evaluarea reală şi documentată a pacien­tului, ignorarea de elemente esenţiale legate de anamneza (fumător de peste treizeci de ani, pacientul nu figura în evidenţa nici unui medic de familie sau a unui medic cardiolog; scăderea bruscă în greutate cu 20 kg în perioada februarie–aprilie 2008, edeme ale membrelor inferioare bilateral; aplicarea procedurii standard în operaţia de hemoroizi efectuată de dr. Vasile Palade prin anestezie generală fără a ţine seama de patologia multiplă a pacientului în vârsta de 66 de ani, şi fără a se autosesiza ca medic chirurg, în special, în privinţa diagnos­ticului de "cardiopatie ischemică cronică nedureroasă" – suferinţă al cărei diagnostic necesita o serie întreagă de analize şi monitorizare îndelungată, iar nu o singura zi (v. Şi cartea dr. Mircea Cinteză, Ce-i cu inima mea, doctore?, Humanitas, 2005), greşirea diagnosticului la Spitalul Judeţean din Bacău şi aplicarea ­­­trata­men­tului necorespunzător, precum şi decizia de a fi trimis cu elicopterul Smurd, ştiindu-se efectele negative ale înălţimii asupra unui pacient suspectat de embolie pulmonară nediagnosticată, au determinat, prin nerespec­tarea dreptului la viaţă al pacientului şi la un tratament corect şi eficient, un final tragic al cazului.

Din toate discuţiile purtate ulterior cu medici din Bucureşti şi din Iaşi despre cazul Cezar Ivănescu, a rezultat faptul că acesta nu ar fi trebuit sub nici o forma operat şi că, în nici un caz nu se justifica riscul major al expunerii pacientului la o anestezie generală şi mai mult, un asemenea pacient ar fi avut nevoie în mod obligatoriu de examene medicale complexe şi complete.

În numele dreptului la adevăr şi al memoriei acestei mari personalităţi a culturii române, vă rugăm să luaţi în discuţie cazul scriitorului Cezar Ivănescu cu toată seriozitatea necesară unei asemenea situaţii dramatice, întrucât considerăm că este un lucru extrem de grav faptul că un pacient a murit, în anul 2008, ca urmare a unei intervenţii minore, programate şi plătite cu bani grei.

Augustin spunea...

Eu ştiam câte ceva despre intervenţia chirurgicala de la Bacau, stiam ca a fost facută în condiţii deloc...ortodoxe, dar observ insa ca amanuntele sunt groaznice. Multumesc pentru detalii. Cred că ar trebui să se facă o anchetă serioasă. Dacă ancheta nu e demarată, am putea face un apel semnat de scriitori, personalităţi, oameni de cultură catre Consiliul Medicilor, Ministerul Sanatatii... Cazul nu trebuie inchis. Ca fost malpraxis, rea intentie, culpă din prostie, trebuie sa se stie.

Anonim spunea...

accesati si site-ul

http://www.urbaniulian.ro/2008/08/08/cazul-scriitorului-cezar-ivanescu-mort-ca-urmare-a-unei-interventii-banale-programate-si-platite-efectuate-in-bacau/

informatii zguduitoare despre moartea poetului.

de asemenea si

http://analize-si-fapte.com/2008/05/24/incendiar-moartea-lui-cezar-ivanescu-devine-un-scandal-o-scrisoare-catre-presedentie/

UN COMENTARIU ” CIVIC MEDIA ” CONTINE SI O SCRISOARE TRIMISA DE CEZAR IVANESCU CU CATEVA ZILE INAINTE DE MOARTE CATRE PRESEDENTIE . PERSPECTIVELE DEVIN INCREDIBILE :

Mort suspect, dintr-o operatie banala, in Joia Mare, in niste conditii tulburatoare, poetul Cezar Ivanescu ramane viu prin opera sa dar si prin lupta pe care a dus impotriva minciunii, a nonvalorii si a imposturii morale din Romania, impotriva unei agresiuni de tip nou, efectuata de trupe para-intelectuale de ocupatie a tarii. Un text inedit adresat de poet presedintelui Romaniei cu putin inainte de moartea sa, contureaza o perspectiva criminala asupra disparitiei premature a lui Cezar Ivanescu : “Dupã mineriada din 14 iunie 1990, când am fost bãtut cu bestialitate de asa-zisi mineri în centrul capitalei si dupã campania de presã murdarã si denigratoare din 2005 când am candidat la functia de presedinte al USR, este a treia oarã când se încearcã asasinarea mea”, ii transmite Cezar Ivanescu lui Traian Basescu, in scrisoarea pe care o prezentam, in exclusivitate, mai jos. Investigatorii voluntari cerceteaza si un posibil mobil major al eliminarii incomodului Cezar Ivanescu.

Domnului Presedinte Vã aduc la cunostintã, textul pe care l-am transmis d-lui Nicolae Manolescu, Presedinte al USR.

Domnule Presedinte al USR , Subsemnatul Cezar Ivãnescu, membru al Consiliului USR, vã rog sã dispuneti ca Biroul de presã al USR sã transmitã tuturor agentiilor de presã si publicatiilor românesti notificarea care urmeazã.

Fãrã nici un temei legal, Mircea Dinescu (soldat fruntas in Securitate dupã propria-i declaratie în presã), membru în Colegiul CNSAS, membru al USR, m-a denigrat în continuare, vineri 1.02.2008, la postul de televiziune Realitatea în emisiunea Tãnase si Dinescu afirmând textual cã, în 1961 as fi semnat un angajament de colaborare cu Securitatea. Dupã mineriada din 14 iunie 1990, când am fost bãtut cu bestialitate de asa-zisi mineri în centrul capitalei si dupã campania de presã murdarã si denigratoare din 2005 când am candidat la functia de presedinte al USR, este a treia oarã când se încearcã asasinarea mea. De aceea am hotarât ca începând de luni, 4.02.2008, ora 12.00, sã declar greva foamei la sediul USR, Calea Victoriei, nr. 115, în Sala cu oglinzi, grevã pe care nu o voi înceta pânã când nu voi obtine urmãtoarele:

1. o declaratie fãrã echivoc din partea domniei-voastre din care sã reiasã cã nu sunteti implicat în aceastã murdarã „fãcãturã“ (deoarece se colporteazã indicii privind coniventa d-voastrã cu Mircea Dinescu: faptul ca i-ati dat votul decisiv, anul acesta, la Botosani, pentru a obtine Premiul National de Poezie „Mihai Eminescu“ defavorizându- l astfel pe marele poet Cristian Simionescu; faptul cã Mircea Dinescu se afla la Paris, ca si d-voastrã, la începutul campaniei de denigrare, afirmând cã nici nu mi-a vãzut dosarul, nici nu a votat, pentru ca, brusc, în emisiunea Tãnase si Dinescu sã afirme cã am semnat etc.; indiciile sunt numeroase dar nu doresc la rându-mi sã mã las intoxicat de stiri fãrã temei si de aceea v-am cerut aceastã declaratie pentru a nu vã implica nici pe d-voastrã, nici USR în aceastã afacere).

2. excluderea din Colegiul CNSAS a lui Mircea Dinescu pentru ilegalitatea flagrantã comisã fatã de persoana mea.

3. dosarul meu personal de la CNSAS sã-mi fie adus la USR, audierea mea sã fie publicã si la ea sã aibã acces presa si orice alte persoane ar fi interesate si bineînteles verdictul sã fie comunicat în aceleasi circumstante.

4. membrii Colegiului CNSAS sã vinã însotiti de propriile dosare personale de la CNSAS, de CV-uri si de livretul militar, cãci existând precedentul periculos cu Mircea Dinescu [soldat fruntas la Securitate], este firesc sã am suspiciuni si în privinta celorlalti membri ai Colegiului CNSAS.

5. O sanctiune, care veti crede de cuviintã, din partea USR pentru Mircea Dinescu si demararea unei anchete reale privind activitatea lui Mircea Dinescu în perioada în care a fost presedinte al USR. Vã anunt pe aceastã cale cã voi comunica aceastã notificare si Presedintelui României, ca sef al Ordinului „Steaua României“, în calitatea mea de Comandor al mai sus-numitului Ordin. Cu cele mai nobile sentimente.

4.02.2008 Bucuresti

Domniei-Sale D-lui Presedinte al USR, Nicolae Manolescu

Cezar Ivãnescu , Comandor al Ordinului „Steaua României“

Domniei-Sale D-lui Presedinte al României, Traian Bãsescu




si multe altele...

E-mail din data de Monday, February 4, 2008 11:47 AM

From: “Cezar Ivanescu” Add sender to Contacts To: presa.dgpmb@b.politiaromana.ro, christian.ciocan@b.politiaromana.ro, relatiipublice@112.ro, adrian.fulea@stsnet.ro

Cezar Ivanescu - scriitor, am declarat greva foamei la sediul USR si solicit protectia Politiei Romane Bucuresti si asistenta medicala din partea Crucii Rosii Bucuresti

Cezar Ivanescu, scriitor, membru al Consiliului USR, va aduc la cunostinta ca am declarat greva foamei la sediul USR, Calea Victoriei, nr. 115, în Sala cu oglinzi, începand de luni, 4.02.2008, ora 1200, in semn de protest fata de campania de presa calomniosa la care sunt supus fara niciun fel de temei legal, victima a acelorasi securisti care mi-au terorizat existenta si in timpul regimului comunist si astazi.

Intrucat, conform uzantelor, am fost informat ca am dreptul la asistenta medicala din partea Crucii Rosii Romania, va vog sa-mi facilitati legatura cu aceasta organizatia in scopul de a-mi asigura asistenta medicala corespunzatoare.

De asemenea, fac un apel la Politia Romana Bucuresti pentru a-mi asigura protectia intrucat am indicii sa cred nu suntintrutorul in siguranta.

Cu cele mai nobile sentimente,
Cezar Ivanescu

Anonim spunea...

dr.plehan a da atatea furosemid unui batran pe zi e crima sau "malpraxis"ce face trdatorul n.manolescu si scribalaii lui?tace si ia banu la Paris.rusine

Anonim spunea...

dupa toate indiciile Cezar Ivanescu a fost lichidat.

Cine se atinge de USR fara voia serviciilor secrete este eliminat.

Circula niste inregistrari audio facute de Cezar Ivanescu in luna februarie in care afirma in mod explicit ca stie ca viata ii este in pericol si ca vor incerca sa il lichideze fizic.

Lasa cu limba de moarte,daca va fi omorat in perioada acestei confruntari cu Dinescu, Manolescu si restul gastii lor, sa ii fie dus lupta mai departe

Anonim spunea...

“Stalin a furat manuscrisul unui mare lingvist român, Gh. Ivănescu”

http://www.expresul.ro/articole.php?rubrica=19&stire=9767

Domnule Tudor Nedelcea, am citit în cartea dumneavoastră, „ Moldovean, vlah sau român?”, text trilingv (în limbile română, sârbă şi bulgară)o afirmaţie absolut surprinzătoare: că „tătucul”Stalin a furat cartea unui lingvist român, pe care apoi a publicat-o sub semnătura sa. Detaliaţi, vă rog, dacă se poate, acest caz!

Este un abuz grav, pe care „eliberatorul” ocupant, I.V.Stalin, a săvârşit-o nu numai asupra teritoriului ţării noastre, furându-ne Basarabia, Bucovina şi Ţinutul Herţa (Insula Şerpilor am făcut-o noi cadou, dintr-un servilism ancestral, printr-o chitanţă de mână), asupra resurselor subterane şi agricole, prin impunerea de cote inimaginabile. Trebuia să dai cote mai mari, la stat, decât produceau găina, porcul,vaca sau oaia. Apăruse chiar şi un banc: Bulă e întrebat de învăţătoare ce se cultivă în România, iar răspunsul acestuia este extrem de dur: „În ţara noastră se cultivă grâu, porumb, cartofi şi... se/cară la Moscova”.

Stalin şi oamenii săi de la Bucureşti (ai căror fii, azi, condamnă comunismul) au atentat nu numai la istoria noastră, la valorile noastre naţionale, dar şi la sufletul românilor, tot prin intermediul cozilor de topor bucureştene (Stalin ar fi afirmat că nu are în tot U.R.S.S.-ul său drag atâtea topoare câte cozi se află în România). Prin tratatul de pace impus, cu acordul Aliaţilor, România era obligată să distrugă toate cărţile care ar fi putut atenta la „ideile” noului regim bolşevic impus la Bucureşti (cele mai cenzurate şi epurate cărţi aparţineau lui Nicolae Iorga şi Mihai Eminescu), să remită arhivelor din Moscova toate documentele istorice care pomenesc de Basarabia, Bucovina, Herţa, adică de ţinuturile furate.



Să revenim la furtul acestei cărţi, lucru nemaiauzit într-o lume civilizată.

Trăiam, atunci, într-o lume civilizată?! Ei, bine, I.V. Stalin a vrut să devină şi lingvist. Şi nu unul oarecare, ci unul de geniu. El voia să dovedească istoriei că nou creata Republică Socialistă Sovietică Moldovenească ( în urma celui de-al Doilea Război Mondial) este independentă, iar locuitorii săi n-au nicio legătură etnică, culturală sau lingvistică cu românii din Ţară. Voia să impună „limba moldovenească” o limbă inexistentă, care să fie total diferită de limba română şi, pentru aceasta, a semnat o lucrare de lingvistică: „Cu privire la marxism în lingvistică”.

Şansa lui a fost că, la Universitatea din Iaşi, tocmai îşi trecuse doctoratul un tânăr lingvist (ulterior devenit savant), Gh. Ivănescu, cu o teză despre „Probleme actuale ale limbii române”. Teza se baza pe cercetări ştiinţifice şi profunde. Oamenii lui Stalin i-au furat această lucrare, nepublicată, pe care „tătucul” a folosit-o în lucrarea sa de ...lingvistică. Desigur, principiile de bază ale limbii române le-a preluat aşa cum erau scrise, adică corect, dar contribuţia lui Stalin a constat în faptul că a creat o nouă limbă, „limba moldovenească”. Această idee aberantă nu figura în lucrarea lui Gh. Ivănescu. Să amintim că în acea perioadă, ambasadorul României la Moscova era fostul lui profesor, acad. Iorgu Iordan, care a cam colaborat cu ocupantul-eliberator.



Şi autorul cărţii, Gh. Ivănescu, unchiul marelui poet Cezar Ivănescu, n-a protestat?

Păi se putea protesta public pe vremea aceea? Gh. Ivănescu, un om de ştiinţă, dar de caracter, s-a plâns că nu poate să-şi publice teza de doctorat, dar în loc să i se dea dreptatea cuvenită, a fost îndepărtat de la Universitatea din Iaşi (cât mai departe de Imperiul roşu), la Timişoara, apoi la Craiova.



Spuneţi-mi mai multe date bibliografice despre această mare personalitate lingvistică?

Gh. Ivănescu s-a născut la 2 noiembrie 1912, în comuna Vutcani-Vaslui şi a murit la 3 iunie 1987 la Iaşi. A absolvit, în mod strălucit, Facultatea de Litere şi Filosofie de la Iaşi, dar şi alte facultăţi similare din Paris şi Roma. Doctor în filologie, în 1946. A parcurs toate treptele carierii universitare: asistent la Universitatea „A.I.Cuza” din Iaşi (1935-1945), profesor suplimentar (1945-1948) şi apoi titular la aceeaşi universitate (1948-1952). A fost îndepărtat din învăţământul universitar (ca şi G.Călinescu, în timpul lui Stalin, trecut cercetător la Institutul de Lingvistică şi Istorie Literară din Iaşi (1952-1955), apoi „trimis” ca profesor, întâi la Timişoara (1962-1969), apoi la Craiova (1969-1971), în capitala Băniei ocupând şi funcţia de director al Centrului de Istorie, Filologie şi Etnografie al Academiei Române, după care revine la universitatea ieşeană (1971-1982), de unde se pensionează, rămânând profesor consultant până la sfârşitul vieţii. La 3 februarie 1965 este ales membru corespondent al Academiei Române. Este autorul a numeroase cărţi de lingvistică, apreciate în ţară şi în străinătate : „Probleme capitale ale vechii limbi române literare” (1947), „Istoria limbii române” (1980), „Lingvistică generală românească” (1983), „Constituirea unei fonetici” (1939), „Gramatică şi logică” (1963) etc.



Acest furt ordinar al „tătucului” Stalin din opera ştiinţifică a unui mare lingvist român şi crearea unei limbi artificiale – limba moldovenească – au avut urmări negative?

Au avut şi au în continuare. Ca şi testamentul lui Petru cel Mare privind expansiunea teritorială rusească (aplicat atât de regimul ţarist, cât şi de cel sovietic), inventarea acestei limbi moldoveneşti a avut şi are un efect politic năucitor: s-a creat o mare diversiune şi diviziune în rândul populaţiei româneşti din Basarabia şi Bucovina. Unii se consideră moldoveni, alţii români şi, astfel, în timpul alegerilor, comunitatea românească din aceste două provincii nu poate întruni numărul de voturi spre a-şi trimite reprezentanţi în parlamentele ţării în care convieţuiesc.

Aceeaşi minciună crasă şi diversiune periculoasă se practică şi în Valea Timocului (atât bulgăresc, cât şi sârbesc), unde românii de aici (atestaţi documentar de veacuri) sunt diferiţi de „vlahi/vlaşi”, o etnie considerată fals diferită de cea a românilor şi vorbesc limba „vlahă”, în concepţia politrucilor din cele două ţări, iar drept rezultat este netrimiterea de parlamentari sau consilieri români în forurile legislative din acelaşi motiv: neîntrunirea numărului suficient de voturi. Dar mai este o realitate crudă, dureroasă: o parte din etnicii români din Basarabia, Bucovina, Valea Timocului, deşi cunosc acest adevăr ştiinţific, continuă să servească interesele oficialităţilor. În zadar, Academia Română a emis mai multe comunicate prin care demonstrează denumirea ştiinţifică a limbii – română, şi nicidecum moldovenească, vlahă sau aromână –însă „colaboraţioniştii” români se declară, în continuare, în statisticile oficiale ale acestor ţări, de altă etnie, diferită de cea română. Când politicul se amestecă în ştiinţă, rezultatul este un dezastru!

Anonim spunea...

Domnului Augustin Doman

1. Culpa din prostie este exclusa din start, pentru ca in acest sir dezastruos si generator de moarte au fost implicate mai multe persoane si unitati spitalicesti, in urmatoarea ordine:
a. Medic Carina Barcan Ribac (ce care l-a convins, i-a garantat ca nu ii va lasa singur nici un moment, ca va sta langa el si il va veghea in permanenta) - dupa scenariul cunoscut si folosit si in cazul Patriarhului.
b. Dr. Vasile Palade, chirurg, care a efectuat interventia si care a mintit in mod repetat si consecvent in presa asupra orei la care a efectuat interventia, duratei si inclusiv asupra diagnosticului negand propria fisa semnata de domnia-sa. De altfel este singurul care a semnat pe fisa de transfer dintre Clinica Palade si SJU Bacau.
c. SJU Bacau Sectia Ati, medicii Dahnovici si Negru
d. Serviciul SMURD

2. Cezar Ivanescu a avut un statut de detinut fara drepturi civile.

3. Cezar Ivanescu i-a spus textual Carinei Ribac la SJU Bacau: NUMAI TU MI-AI FACUT ASTA!

4. Familia poetului era tinuta pe holuri in timp ce scriitorul era sechestrat in sectia ATI.

5. Au sunat la SJU BACAU ambasadori din Bucuresti, prof. dr. Marinescu, prof dr. Datcu, prof dr. Tinica. Niculescu din Iasi, primarul Simirad, etc. etc. nimeni nu l-a putut clinti pe Dahnovici sa ii faca vreo investigatie medicala serioasa.

6. Cezar Ivanescu se plangea de dureri insuportabile, nu i s-a administrat nici un calmant. Nu era lasat sa doarma, era foarte foarte obosit si cum incerca sa adoarma era zgaltait din raspunteri.

7. Toate evidentele conduc spre un plan diabolic care o include ca pe un pion principal de dr. Carina Ribac care dupa aceasta drama a declarat CA NU DORESTE SA FIE IMPLICATA!!!!

Carina Ribac s-a transformat in medic personal, exista martori, incepand cu angajatii Editurii Junimea si continuand cu prietenii scriitorului care au afirmat ca stiau cu totii ca acest medic ii dadea tratament si intentiona sa ii dea si niste pastile micute (nici nu o sa stie ce sunt!!!) sa se lasa de fumat!!!
Acest medic i l-a recomandat pe dr. Vasile Palade fara sa ii spuna vreo clipa ca este in stranse legaturi cu cercul DINESCU_PLESCU!!!