marți, 4 martie 2008

Balzac, blonda de 3x30 de ani

O domnişoară e blondă şi are peste o sută de ani, deşi nimeni nu ştie cu siguranţă. Rudele, prietenii şi vecinii spun că blonda domnişoară are trei fii, douăzeci şi şapte de nepoţi şi peste o sută de strănepoţi. Fără număr, fără număr... Dar domnişoara blondă se vrea directoare de gazetă (mă rog, de supliment de gazetă), poetă, critic literar şi... blondă de treizeci de ani, femeia balzaciană. Dar e doar intrigantă de doi bani care vrea să acceadă la nivelul de cinci bani. Îşi pune pe faţă un bidon mare de alifie care să-i acopere şanţurile din epidermă (mă rog, ten!) şi iese la drumul mare din Piteşti. Ca şerpoaica ieşită la soare. Când se încinge, crede că se adăposteşte la umbra filosofului de serviciu. Ce lume fascinantă!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna dimineata, Soare! "Orice asemanare cu persoane existente este absolut intamplatoare"? Chiar, oare cati ani o fi avand? :-)

Anonim spunea...

Domnule Doman

Va rog schimbati titlul acestui articol care duce in derizoriu mitul femeii balzaciene !

Scurt-circuitul folosit de Dvs. pentru comparatia brutal-voita de a prezentata ca o interpolare patologia hormonilor femela-locala luand ca referinta femeia balzaciana, ne intriga ; pe mine si pe unii dintre noi .