sâmbătă, 9 februarie 2008

Poiana lui Iocan, 2008

La 2008, nu prea mai e de conceput Poiana lui Iocan. Acea "agora"de la Siliştea Gumeşti s-a mutat pe la televiziunile lui Vântu, Voiculescu, Păunescu, Burci etc. unde Cristoiu, Tatulici, Gâdea, Diaconescu, Turcescu, Stan, Bran, Paraipan şi Caraiman vorbesc, vorbesc, vorbesc...
Dacă s-ar strânge însă din nou ţăranii din Siliştea în Poiana lui Iocan mâine, 10 februarie 2008, în zi de Sfânta Muceniţă Valentina, ar vorbi desigur despre hotărârile de-a mirărilea ale Curţii Constituţionale a României, CCR, de bună seamă. Ţugurlan, Cocoşilă şi ceilalţi se vor întreba buimaci despre hotărârea de acum şase luni a CC (nu al PCR!) care se bate cap în cap cu cea de acum o săptămână, despre hotărârea de acum o lună care o desfiinţează pe cea de acum un an pe aceeaşi speţă, despre cea care vrea să ne interzică a şti cine ne-au fost securiştii. şi tot aşa.
Cu ziarele lui Vântu, Voiculescu, Patriciu, Ringier pe genunchi, spre prânz, când babele se întorc pioase de la biserică, Moromete ar zice gânditor, ca pentru sine: "Domnule, cred că e o problemă cu ăştia de la Curtea Constituţională! De ce să hotărască ei toate astea? Ei mai ies aşa în lume? Îşi mai pun faianţă în baie şi gresie în bucătărie? Îşi lucrează ei terenurile alea din declaraţia de avere pe propria răspundere? Îşi scot ei sâmbăta câinele cu lesa în Herăstrău? Şi, în definitiv, nu credeţi c-a sosit momentul să le spunem că Ceauşescu a murit? Hm?"

Niciun comentariu: